©  AP

Matteo Berrettini wipt Dominic Thiem en speelt finale van ATP-toernooi Gstaad tegen Casper Ruud

De finale van het ATP-toernooi in het Zwitserse Gstaad (gravel/534.555 dollar) zal er een zijn tussen de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 15) en de Noor Casper Ruud (ATP 5). Na Berrettini plaatste ook Ruud zich zaterdagmiddag na een overwinning tegen de Spanjaard Albert Ramos Vinolas (ATP 40): 6-2 en 6-0.

Bron: BELGA

Ruud, die vorig jaar al won in Gstaad, speelt de dertiende ATP-finale in zijn carrière en kan voor de negende keer toernooiwinst op zijn naam schrijven. Dit seizoen won hij al in Genève en Buenos Aires. In juni verloor hij de finale van Roland Garros tegen Rafael Nadal.

De Italiaan Matteo Berrettini (ATP 15) versloeg eerder op de dag de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 274) in zijn halve finale. Thiem speelde zijn eerste halve finale in veertien maanden. Het was het eerste toernooi van Berrettini na zijn forfait voor Wimbledon wegens corona. Voor Thiem betekende het toernooi dan weer een terugkeer op het hoogste niveau, na een jaar vol teleurstellingen, waarin hij sukkelde met zijn pols, mentale problemen had en covid opliep. De wedstrijd eindigde op 6-1 en 6-4 in 1 uur en 17 minuten. 

Berrettini speelt nu zijn elfde finale in zijn carrière. Hij kan zijn negende titel winnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer