.
Volledig scherm
. © VTM Nieuws

Wout van Aert drukt twijfels over eigen prestaties en die van zijn team de kop in: “A shit question. We werken hier keihard voor”

Tour de FranceHij beet van zich af in de persconferentie, Wout van Aert. Neen, er moet niet worden getwijfeld aan wat hij en Jumbo-Visma drie weken lang hebben gepresteerd. “Ik begrijp het niet goed. Waarom moeten we onszelf nu plots verantwoorden? Dit is geen evidentie, hoor. Sneller dan je denkt komt er misschien een Tour aan waarin ik níet succesvol zal zijn.”

138 reacties

  • Chris Ddemeulenaere

    2 jaar geleden
    Eerder werd gezegd op de Franse televisie dat Wout geen "ster" is. Wout heeft bewezen dat hij dat wel is, zonder dat hij het winnen van de groene trui daarvoor nodig heeft. Met zijn palmares was hij al een ster. Misschien kan de journalist dit niet verkroppen en probeert hij twijfel te zaaien dat Wout dit niet zou kunnen zonder doping. Zou hij dezelfde vraag stellen aan David Gaudu, Romain Bardet die in de top 10 eindigen en aan Christophe Laporte, die een rit won?
  • Danny Janssens

    2 jaar geleden
    Zou die reporter na elke W.K. voetbalwedstrijd dezelfde vraag durven stellen. Of nog beter , durft men onverwachtse controles doen bij sportmensen thuis van alle disciplines? Of is dit enkel een eer die wielrenners te beurt valt? Ik denk dat men nog eens anders zou kijken.
  • ingrid vermeire

    2 jaar geleden
    hij heeft gelijk de "koers" is niet meer wat het vroeger was! wie weet of die grote (Amerikaanse) ploegen de andere ploegen destijds niet betaalden om achter hen te blijven. nu koersen die jongens echt voor hun eigen en blijven vooraan als ze kunnen. Pogajar, Vinegaard en Van Aert zijn echte toprenners.
  • Freddy van Puymbrouck

    2 jaar geleden
    Zeer logisch dat deze vraag gesteld word als de cijfers zeggen dat 92% van de grote ronde winnaars de laatste 25 jaar in aanraking zijn geweest met doping. Dat zijn ze bijna allemaal en is ronduit onthutsend. Ik geloof best dat ze er bij Jumbo keihard voor werken maar dat doen ze bij de andere ploegen ook want iedereen wil scoren in de Tour.
  • Ludovic De Beuckeleer

    2 jaar geleden
    de reactie van hen die deze tour niets hebben kunnen winnen of raken , trek het je niet aan Wout , je hebt ons veel plezier en kijk genot gegeven , dank je daarvoor.