Nieuw meldpunt op Gentse Feesten kreeg al 31 meldingen: van seksuele intimidatie tot aanranding

Het nieuwe meldpunt heeft tijdens de Gentse Feesten al 31 meldingen gekregen. Het gaat om uiteenlopende klachten, zoals aanrandingen of meldingen van discriminatie, maar ook om gevallen van intoxicatie of spiking, dat is het ongewenst toedienen van alcohol of drugs.

tg
Bron: BELGA

De meldingen werden niet automatisch gevolgd door een officiële klacht bij politie of parket. Het gaat om een eerste aanspreekpunt waarbij opgeleide sfeerbeheerders een slachtoffer opvangen en eventueel doorverwijzen naar politie of andere hulpverlening, zegt Thomas Dierckens, woordvoerder van de Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).

Dertien feestvierders deden melding van aanranding, twee van seksuele intimidatie. Verder deden onder meer 4 bezoekers van de Gentse Feesten aangifte van spiking (het ongewenst toedienen van alcohol of drugs), twee van intoxicatie, twee omdat ze bestolen werden.

Het meldpunt is te vinden aan de kerk van Sint-Jacobs, tussen het podium van het Trefpunt Festival en de Vlasmarkt, en is er gekomen in samenspraak met twee pleinorganisatoren en het stadsbestuur.

“We zijn tevreden dat mensen hun weg vinden naar de chalet waar een vertrouwensvolle en laagdrempelige setting wordt gecreëerd om meldingen te doen, even tot rust te komen en opgevangen te worden”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).

De Gentse Feesten duren nog tot maandag 25 juli 10 uur. Er is dit jaar een recordaantal bezoekers op afgekomen.

LEES OOK. Gebruik de vijf A’s: wat je kan doen als iemand lastiggevallen wordt op de Gentse Feesten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen