Rusland bevestigt “militaire infrastructuur” te hebben vernietigd bij raketaanval op Odessa

Russische raketten hebben zaterdag “militaire infrastructuur” verwoest in de haven van Odessa, die cruciaal is voor de export van Oekraïens graan. Dat heeft de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bevestigd.

Bron: BELGA

“Kalibr-raketten hebben militaire infrastructuur verwoest in de haven van Odessa met een precisiebombardement”, schreef Maria Zakharova op haar Telegramaccount als reactie op een verklaring van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky dat de aanvallen de dialoog met Rusland onmogelijk hebben gemaakt.

Na de aanval op Odessa, beschuldigde Oekraïne de Russische president Vladimir Poetin ervan “in het gezicht te spuwen” van de Verenigde Naties en Turkije en de uitvoering van de vrijdag getekende graandeal in gevaar te brengen.

Zaterdag ontkende Rusland tegenover Turkije dat het bij de aanval betrokken was: “De Russen hebben ons gezegd dat ze absoluut niets met deze aanval te maken hebben en dat ze de zaak zeer nauwgezet onderzoeken”, zei de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar.

Volgens een woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht troffen twee raketten het havengebied van Odessa en werden twee andere neergeschoten door luchtafweer voor ze hun doel konden bereiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER