©  BELGAIMAGE

Thalys na 5 uren stilstand opnieuw vertrokken

Door een technisch probleem is er rond 17.00 uur opnieuw een Thalys stilgevallen in het Franse departement La Somme. Dat is zondagavond vernomen van een woordvoerder van Thalys. In de trein zitten 300 reizigers en dat bij buitentemperaturen van dertig graden. De passagiers moesten uiteindelijk overstappen op een andere trein en konden na vijf uur opnieuw vertrekken.

Lien Lammens
Bron: BELGA

De woordvoerder van Thalys benadrukt dat de deuren van de trein die kampt met een technisch probleem, openstaan. De reizigers hebben water gekregen want het is alweer een bloedhete zondag. De deuren werden, aldus de woordvoerder, geopend omdat een van de reizigers onwel werd. Na twee uur wachten werd er ook een noodtrap geïnstalleerd zodat reizigers in de spoorberm toch even een luchtje konden scheppen.

Drie uur nadat de trein stilgevallen was, kwam er een andere trein. Alle passagiers moesten met behulp van de brandweer overstappen. De passagiers konden na ruim vijf uur hun traject verder zetten.

Door de defecte Thalys hebben ook andere treinen flinke vertragingen van zeker een uur opgelopen. Verschillende hogesnelheidstreinen werden naar een normale spoorlijn omgeleid, en één trein stond al die tijd vast achter de defecte Thalys.

Eerder deze week moesten zowat 200 passagiers de nacht doorbrengen op een gestrande Thalys in het station van Paris-Nord. De hogesnelheidstrein kreeg dinsdag af te rekenen met een panne door de hitte, maar kon woensdagochtend zijn tocht verderzetten. Door problemen met de airco werd het toen heel warm op de defecte trein.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer