Themabeeld. De persoon op de foto heeft niets met het voorval te maken. © RR

Gedrogeerde motorrijder met voorlopig rijbewijs vlamt door Mechelse binnenstad

Mechelen -

De lokale politie heeft in de Mechelse binnenstad een motorrijder staande gehouden. De twintiger, die onder invloed was van drugs, vlamde tegen hoge snelheid voorbij fietsers en het politiecommissariaat in de Frederik de Merodestraat.

De 24-jarige jongeman uit het Brusselse kwam van de Mechelse vesten aan hoge snelheid en met een hels lawaai met zijn motorfiets de Frederik de Merodestraat ingereden. “Hij haalde hierbij twee fietsers in, wat verboden is aangezien de ganse binnenstad een fietszone is. Na een korte achtervolging konden onze manschappen de motorrijder in de Varkensstraat staande houden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. 

Bij de controle legde de twintiger een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis. Hij bekende dagelijks een joint te roken en is houder van twee rijbewijzen. Een voor het besturen van een auto, het andere een voorlopig rijbewijs voor een motorfiets te besturen. “Maar het rijbewijs voor het besturen van een motorfiets is pas sinds drie weken afgeleverd. Beide rijbewijzen zijn door onze collega’s onmiddellijk ingetrokken”, legt de eerste hoofdinspecteur uit. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER