Behalve sensibilisering, wordt er ook ingezet op vaccinatie. België bestelde eerder deze maand nog eens 30.000 extra dosissen van het Jynneosvaccin.
Volledig scherm
Behalve sensibilisering, wordt er ook ingezet op vaccinatie. België bestelde eerder deze maand nog eens 30.000 extra dosissen van het Jynneosvaccin. © Reporters / DPA

Sensoa start met verspreiding sensibiliseringsmateriaal over apenpokken

Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, is gestart met de verspreiding van sensibiliseringsmateriaal tegen het apenpokkenvirus, specifiek op plaatsen waar homomannen seks hebben. “Het gaat om affiches waarbij we oproepen om alert te zijn voor de symptomen. Daarnaast verspreiden we ook handouts aan de uitbaters van plaatsen zoals homosauna’s”, verklaarde Sensoa-woordvoerder Boris Cruyssaert.

  1. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.
  2. Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord. We hebben alleen maar méér vragen”
    PREMIUM

    Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord. We hebben alleen maar méér vragen”

    “Ga even zitten. We hebben uw mama gevonden.” Met dat telefoontje kreeg een stomverbaasde Jo Defever (56), de zoon van de vermiste Annie De Poortere, zaterdagnacht te horen dat er resten van haar lichaam in de tuin van hun buurman in Sint-Martens-Latem zijn teruggevonden. Dertig jaar na haar verdwijning. Hier spreekt zoon Jo voor het eerst: “Dat het verhaal nu zó een wending neemt: nee, dat had ik niet meer voorspeld.”
    Sint-Martens-Latem