Een emotionele Jessy Druyts viert de winst met haar familie, dochter Anna in haar armen. “Na een periode vol pech doet dit veel deugd.” © GOYVAERTS

Emotionele Jessy Druyts boekt eerste zege sinds haar rentree: “Deze zege draag ik op aan mijn dochtertje Anna”

Emotioneel moment gisteren voor Jessy Druyts. De 28-jarige renster uit Ranst pakte de zege in de Berchem Classic, nadat ze dit seizoen na een break weer was beginnen te koersen. Druyts was twee jaar langs de kant gebleven om na zoon Louis dochtertje Anna op de wereld te zetten. Die eerste overwinning voelde dan ook best intens.

Karel Lemmens

“Ik had zaterdag ook gekoerst en in die wedstrijd had ik verkeerd gegokt”, sprak de 28-jarige renster uit Ranst nog voor ze de zegebloemen in Berchem in ontvangst had genomen. “Vandaag was het een halve thuiskoers voor me. Dat gaf druk, maar tegelijk motiveerde het me ook. Daarom dat ik nog voor halfkoers het initiatief heb genomen. Eerst was ik alleen weg en nam ik tot vijfenveertig seconden voorsprong. Het was echter nog te ver van de streep om solo verder te gaan. Daarom was ik erg blij dat ik een tweetal ronden later werd bijgehaald door het duo ­Marieke Meert en de Noorse ­Marte Berg Edseth. We werkten goed samen en enkele ronden voor het einde was het duidelijk dat we voorop gingen blijven. Aan de premies die onderweg te winnen waren, heb ik geen aandacht geschonken, ik heb me puur op de eindsprint gefocust. Dat was de juiste beslissing, want de eindsprint heb ik al bij al vrij vlot naar mijn hand kunnen zetten.”

Voor de op een na oudste van de fietsende zussen Druyts was het duidelijk een heel emotionele overwinning. “Het is de eerste keer dat ik win sinds de geboorte van ons dochtertje Anna in maart 2021. Misschien dat ze op deze prille leeftijd nog niet helemaal beseft wat er precies gebeurt, maar het doet alleszins enorm deugd dat het dit jaar al gelukt is. Zeker omdat ik een periode van flink wat pech achter de rug heb. Bij een valpartij kneusde ik mijn ribben en ik heb ook corona gehad waar ik echt ziek van was, waardoor ik meerdere weken niet in competitie kon uitkomen. Nu gaat het allemaal weer de goeie kant op. Deze zege was dan ook meer dan welkom. Nagenoeg heel mijn familie was bovendien ook aanwezig en dat maakt het uiteraard eens zo plezierig. Ik hou hier echt een goed gevoel aan over.”

Amerikaans succes bij nieuwelingen-meisjes

Bij de meisjes nieuwelingen in Berchem viel de beslissing al vrij snel. Met Lidia Cusack en Alyssa Sarkisov zaten er al snel twee sterke meisjes uit de Verenigde Staten op kop. Binnen de kortste keren was de kloof met het peloton niet meer te dichten. De twee hadden vooraf duidelijk afspraken gemaakt en dat had tot gevolg dat het tweetal het zelfs de moeite niet vond om te spurten voor de zege. Cusack, de nationaal kam­pioene in de States, liet de zege grootmoedig aan haar medevluchtster Sarkisov.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen