Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP / EPA

Gasprijs schiet omhoog nadat Gazprom gasleveringen aan Duitsland verder verlaagt naar 20 procent

Het Russische gasbedrijf Gazprom gaat de leveringen via de Nord Stream 1-pijpleiding door de Oostzee nog verder verminderen. Vanaf woensdag zal er nog maar 33 miljoen kubieke meter gas per dag - goed voor 20 procent van de maximumcapaciteit - door de belangrijkste pijpleiding naar Duitsland stromen, zo maakte het concern maandag bekend. Als reden verwijst Gazprom naar de reparatie van een andere turbine. Als reactie op de aankondiging schoot de gasprijs maandagnamiddag omhoog.

45 reacties

  • Willy De Backer

    2 jaar geleden
    Draai de kraan zelf dicht en kijk wat er gebeurt!
  • Etienne De Bondt

    2 jaar geleden
    Met dank aan Angela Merkel, zij zal de geschiedenis ingaan om de grootste blunders op gebied van energie. Haar eerste blunder; het aanpappen met rusland voor hun gas, haar tweede blunder na de ramp in Fukushima moesten en zouden alle kerncentrales in Duitsland, en liefst in gans europa, moeten sluiten uit schrik.
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Of de EU nu sancties oplegde of niet maakt voor Poetin niks uit. Ooit zou hij sowieso chantage zijn beginnen plegen met zijn olie en gas want het is altijd al zijn bedoeling geweest om de EU te ontwrichten. Hij deed dat met zijn cyberaanvallen, pogingen om verkiezingen te beïnvloeden en sponsoren van extreemrechtse partijen.Ook Oekraïne binnenvallen behoort tot dat ultieme plan want hierdoor heeft hij de EU ontregeld en volledig in zijn greep.Oekraïne was maar een excuus.
  • Luc Hermans

    2 jaar geleden
    Bombardeer die gascentrales zullen in Rusland veel meer afzien in winter als wij.
  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    Allemaal om een conflict waar Europa niets mee te maken heeft. We zijn hesjost door Biden, Ursula en Zelenski!