F.C. De Kampioenen.
Volledig scherm
PREMIUM
F.C. De Kampioenen. © ANP Kippa

ONZE OPINIE. ‘Nonkels’ zit vol verwijzingen naar bekrompen, Vlaamse plattelandsbewoners die hun eigen racisme niet opmerken. Ook schrappen?

De VRT heeft beslist om 16 afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ niet meer uit te zenden omdat bepaalde grappen in de huidige tijdgeest ongepast kunnen overkomen. Dat is niet nieuw. Al in 2020 raakte bekend dat de openbare omroep een team heeft samengesteld waarmee ze afleveringen waarover klachten zijn, screent op gevoelige inhoud. Toen was sprake van twee afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ waarvan men vond dat ze niet meer door de beugel konden. Vandaag staat de teller dus al op zestien.

45 reacties

  • Danny duyvejonck

    2 jaar geleden
    Switch is ook zo grappig geworden, ik moet het in elk geval niet meer zien.
  • Ronny Dekimpe

    2 jaar geleden
    Welkom in onze democratie, waar zwijgplicht geen nodeloos woord meer is. Wie herinnert zich nog de geweldige stand-up comedian show van Geubels? Is dit ook "taboe" geworden?
  • Kris Willems

    2 jaar geleden
    Zogezegd politiek heeft / wil er niets mee te maken hebben! Doe mij niet lachen wie zit er in de raad van bestuur VRT? Ik lees: Twaalf leden van de Raad van Bestuur worden voorgedragen door de Vlaamse Regering. Daarbij houdt ze voor 8 bestuurders rekening met de evenredige vertegenwoordiging van de politieke fracties in het Vlaams Parlement. Daarnaast zijn er vier onafhankelijke bestuurders.
  • Dick De Zeure

    2 jaar geleden
    Denken die nu echt dat de man/vrouw in de straat meegaat in die onnozelheid? Hoe meer censuur en politieke correctheid hoe meer verzuring! Met zulke maatregelen bereiken ze net het tegenovergestelde van wat ze zo graag willen maar blijkbaar zijn ze te stom om dit te beseffen!
  • jozeg de boeck

    2 jaar geleden
    Wij , de belastingbetaler, betalen de openbare televisie. Wij zullen wel zeggen wat er moet geschrapt worden.