Geen 16 maar nu al 18 afleveringen ‘FC De Kampioenen’ geschrapt: veroordeelde acteur niet langer te zien

Fans van FC De Kampioenen moeten het sinds dinsdag op VRT NU met nog eens twee afleveringen minder stellen. De episodes met de recent veroordeelde acteur Jan V.H. werden nu ook geschrapt.

tove

Maandag schreven we al uitgebreid over zestien afleveringen van FC De Kampioenen die niet meer zullen uitgezonden worden door de VRT of aangeboden worden via VRT NU. De programmacharterraad plaatste die afleveringen onder embargo wegens racistische of stereotiepe opmerkingen of “foute” (gast-)acteurs.

LEES OOK. F.C. De Foute Kampioenen: deze afleveringen vindt de VRT te ongepast om nog langer uit te zenden

Wat dat laatste betreft, merkten we op dat de afleveringen met acteur Jan V.H., recent veroordeeld wegens bezit en verspreiding van kinderporno én voor de aanranding van een 14-jarige, nog wel werden aangeboden.

LEES OOK. Minister Dalle verdedigt keuze VRT over ‘F.C. De Kampioenen’: “Niet aan politici om te beslissen wat VRT mag uitzenden”

Maar dat is nu niet langer het geval. Het gaat om de derde aflevering van seizoen zeventien, Spaghetti Championaise, waarin Marc aan de slag gaat als kok in de kantine van de Schellekens.

Ook de voorlaatste aflevering uit 2011 is niet langer beschikbaar. In Wodka staat een vrijgezellenavond centraal aan de vooravond van het dubbelhuwelijk in de slotaflevering. Ook daarin had de veroordeelde acteur een gastrol.

Het valt trouwens op dat afleveringen uit andere reeksen waarin V.H. opduikt, nog altijd online staan. De VRT lijkt zelf niet goed te weten wie in welke reeks meespeelt.

LEES OOK. Wie beslist welke afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ fout zijn?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER