© tdk

Zware brand vernielt groot deel van vleesverwerkend bedrijf in Willebroek

In de industriezone van Willebroek heeft dinsdag een zware brand gewoed bij het vleesverwerkende bedrijf Teker. De brand ging met een enorme rookpluim gepaard en richtte enorme schade aan.

tdk

LEES OOK. Vuurzee raast door kipverwerkend bedrijf Teker: “Het bedrijf is volledig verloren. Een drama”

Toen de brand dinsdag omstreeks half vijf uitbrak waren er een dertigtal werknemers in het bedrijf aanwezig, maar er is voorlopig geen sprake van gewonden.

De gitzwarte rookpluim was tot tientallen kilometers ver te zien. De brandweer ging de vlammen langs alle zijden van het bedrijf te lijf. Door de hitte en hevigheid van het vuur begaf ook het dak het.

De politie sloot ook alle toegangswegen naar het Willebroekse industriegebied af. Daardoor stond er in geen tijd een lange rij vrachtwagens aan te schuiven op de N16. De politie sloot daarna de N16 ook af.

De brandweer had de situatie dinsdagavond onder controle, maar zal nog een groot deel van de nacht blijven om na te blussen en heropflakkeringen te vermijden.

Wellicht komt er in de loop van woensdag een branddeskundige ter plaatse voor een grondig onderzoek naar de oorzaak van de brand.

 ©  rr

 ©  tdk

De rookpluim is ook vanuit het centrum van Mechelen goed te zien. ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen