Opschudding bij bewoners nadat ‘oude dief’ opduikt op camerabeelden van inbraken

© Het Nieuwsblad

Zwevegem/Harelbeke -

Op internet gaan beelden en meldingen rond van een reeks inbraken. Steeds is dezelfde oudere man te zien. “Hij heeft het gemunt op duur materiaal”, vertelt Wouter Malfait uit Zwevegem.

Jels Devlaminck

Een opvallend bericht verscheen maandag in verschillende Facebookgroepen van Stasegem (Harelbeke) en Zwevegem. Op beelden is te zien hoe een oudere man inbreekt in een tuinhuis en er met een buit vandoor gaat. “Ik schrok toen ik de beelden zag”, zegt Wouter Malfait uit Zwevegem.

“De footage dateert van de nacht van zaterdag op zondag. Ik ging maandag mijn vijsmachine zoeken in het tuinhuis, toen ik merkte dat het samen met nog andere zaken mysterieus verdwenen was. Toen ik de beelden bekeek van de camera in mijn tuinhuis, zag ik tot mijn verbazing dat er ingebroken was. De man heeft dus een vijsmachine, maar ook een televisie en een werfradio meegenomen.”

Werkmateriaal

Het is niet de eerste melding die de ronde doet in de buurt. Ook in de Facebookgroep van Stasegem wordt melding gemaakt van een oude man die inbraakpogingen onderneemt. Op beelden in die groep is te zien hoe een oudere man inbreekt in een schuur. Vermoedelijk gaat het om dezelfde persoon. (lees verder onder de foto)

Op beelden is steeds dezelfde man te zien. ©  IF

“Toen we gisteren bij vrienden waren, hoorden we dat ook zij het slachtoffer waren geweest van een inbraak. Daar nam de dief veel meer mee. Ze zijn momenteel in verbouwingen, dus kon hij veel materiaal meenemen. Ter waarde van in totaal iets meer dan 3.000 euro.”

Er werd ondertussen al een klacht ingediend bij politiezone Mira. Het onderzoek loopt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen