©  BELGA

Davide Ballerini toont zich de sterkste in vierde etappe Ronde van Wallonië

De Italiaan Davide Ballerini (Quick-Step Alpha Vinyl) heeft dinsdag de vierde etappe in de 43e Ronde van Wallonië (2.Pro) op zijn naam geschreven. De Australiër Robert Stannard (Alpecin-Deceuninck) behoudt de leiderstrui.

Bron: Belga

Na 200,8 km van Durbuy naar Couvin haalde de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad 2021 het in een sprint voor de Spanjaard José Joaquin Rojas, de Portugees Rui Oliveira en de Deen Mattias Skjelmose Jensen.

Ballerini ging met Rojas en Oliveira mee in de vroege vlucht, wat uiteindelijk een gouden zet bleek te zijn. Op 3 km van de meet kregen ze het gezelschap van Skjelmose Jensen, die uiteindelijk op zes seconden van de leiderstrui bleef steken. Biniam Girmay won de sprint van het aanstormende peloton en werd zo vijfde.

Ballerini boekte zijn eerste zege van het seizoen. Naast de Omloop Het Nieuwsblad 2021 staan ook een rit in de Ronde van Polen, de Memorial Marco Pantani, de Trofeo Matteotti, de wegrit op de Europese Spelen 2019 en twee etappes in de Ronde van de Provence op zijn palmares.

De Ronde van Wallonië wordt woensdag afgesloten met de slotrit over 214,8 km tussen Le Roeulx en Chapelle-lez-Herlaimont. Dan kennen we de opvolger van de Amerikaan Quinn Simmons op de erelijst.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Davide Ballerini: “Op deze overwinning wacht ik al heel lang”

“Hier wacht ik al op sinds de eerste dag van het jaar”, klonk het achteraf bij Ballerini. “Het seizoen begon niet goed. Ik raakte besmet met het coronavirus. Ik voelde me niet goed en bijgevolg ging het mis in de klassiekers. Tijdens de Giro was mijn conditie beter in de derde week. Daarna besloot ik om te stoppen en van nul af aan opnieuw te beginnen met het oog op de Ronde van Wallonië. Daarvoor ben ik op hoogtestage getrokken. Ik kan nu het verleden vergeten, genieten van het moment en denken aan de volgende koers. Winnen in Couvin was een prachtig moment voor mij.”

Ballerini reed dinsdag heel de tijd voorin in de ontsnapping. “Het was niet gemakkelijk, zeker toen Intermarché-Wanty-Gobert het peloton begon op te zwepen. Op twintig kilometer van de streep reden ze een gat van vier minuten dicht. We bleven echter doorgaan en duwden opnieuw door op de top van de laatste klim. Een coureur van Trek (Mattias Skjelmose Jensen) lanceerde ons opnieuw, we hebben er alles aan gedaan om vol te houden tot aan de streep en dat lukte. Morgen staat de laatste etappe in Wallonië op het programma. Daarna rijd ik in de Ronde van Burgos en op het EK. Maar het belangrijkste blijven de wereldkampioenschappen.”

 ©  BELGA

Leider Stannard rekent in laatste etappe op zijn team

De Australiër Robert Stannard staat dinsdag na de voorlaatste etappe van de Ronde van Wallonië nog steeds aan de leiding in het klassement, met vier seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger. De renner van Alpecin-Deceuninck probeert woensdag stand te houden in de etappe tussen Le Roeulx en Chapelle-lez-Herlaimont.

“Ik geef toe dat kasseien me minder liggen dan een etappe met heuvels”, aldus Stannard. “Maar we hebben een sterke ploeg om de laatste etappe van de Ronde van Wallonië aan te snijden. Ik heb al ervaring met enkele kasseiklassiekers, zoals Parijs-Roubaix in de regen in 2021. Ik hoop dat de kasseien van de Ronde van Wallonië niet zo zwaar zullen zijn als die van Roubaix. We focussen ons nu vol op de eindoverwinning, wat fantastisch zou zijn. Ik weet dat de etappe van woensdag totaal anders zal zijn dan de vorige. Dinsdag was ik nooit gestresseerd in het peloton, mijn ploeg deed het geweldig.”

 ©  BELGA

Uitslag rit 4

1. Davide Ballerini

2. José Joaquin Rojas

3. Rui Oliveira

4. Mattias Skjelmose Jensen

5. Biniam Girmay

6. Matteo Trentin

7. Jake Stewart

8. Milan Menten

9. Axel Laurance

10. Sep Vanmarcke

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer