©  EPA-EFE

Eden Hazard scoort na 188 dagen nog eens voor Real Madrid en krijgt Spaanse pers op zijn hand: “Hij doet alles om te slagen”

Eden Hazard heeft nog eens kunnen scoren voor Real Madrid. De Rode Duivel viel in een oefenmatch voor Real Madrid tegen Club América in bij de rust als nummer negen voor Karim Benzema en eiste een strafschop op, die hij wel heel koel precies in het hoekje trapte. Hazard, die al 188 dagen niet meer gescoord had voor de club, kon zo nog eens vertrouwen opdoen.

Wim Conings

De Spaanse sportkrant Marca noteerde bovendien hoe de kapitein van de Belgische ploeg het “niet slecht” deed in de spits en uitpakte met “enkele goede acties”.“De Belg maakt een gretige indruk”, schrijft het Madrileense dagblad. “Hij stapte zelf naar voor om de penalty te pakken en zette die perfect om.”

De Rode Duivel, die na het pakken van de titel en Champions League vorig seizoen aankondigde dat hij Madrid nog de beste Hazard wil laten zien, lijkt zieltjes gewonnen te hebben. Zelfs de immer kritische Spaanse pers supportert na drie moeilijke jaren voor een comeback van de Belg. “Het lijdt geen twijfel dat hij groeit en dat hij een klik gemaakt heeft in zijn hoofd”, aldus nog Marca. “Hij doet alles om te slagen voor Real Madrid. Als hij gespaard blijft van blessures, kan hij met zijn kwaliteit nog het verschil maken.”

Real-trainer Ancelotti: “Gaan Hazard nog nodig hebben”

“Eden is een uitstekende speler en wij hebben de beste Hazard nodig”, vertelde Ancelotti na het duel. “Deze oefenwedstrijden gebruiken we om Hazard minuten te geven, want hij is een speler die we dit seizoen zeker nodig zullen hebben. In vergelijking met de Clasico tegen Barcelona leverde hij vandaag ook een betere wedstrijd af. Ik vond onze prestatie als team over het algemeen beter in de tweede helft. Toen hadden we de controle over de wedstrijd.”

De wedstrijd tegen het Mexicaanse Club América, die gespeeld werd in San Francisco, eindigde op een 2-2-gelijkspel. Thibaut Courtois bleef de hele match op de bank bij Real. Karim Benzema speelde zijn eerste wedstrijd na blessure en scoorde in de eerste helft. Real blijft zo zonder zege op zijn Amerikaanse tournee, maar Hazard kreeg wel voor de tweede wedstrijd op rij heel wat speelminuten. In de Clasico zonder inzet verscheen hij zaterdag in Las Vegas, net als Thibaut Courtois, aan de aftrap. Real verloor toen uiteindelijk met het kleinste verschil (0-1) van FC Barcelona. Hazard mocht toen bij de rust in de kleedkamers blijven.

Real sluit zijn Amerikaanse tournee zaterdag in de Rose Bowl van Pasadena, het stadion waar in 1994 de WK-finale tussen Brazilië en Italië gespeeld werd, af met een duel tegen Juventus.

Bekijk de beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal