Een kantoorgebouw van Gazprom in Sint-Petersburg.
Volledig scherm
Een kantoorgebouw van Gazprom in Sint-Petersburg. © ANP / EPA

Gasprijs naar absoluut record: Gazprom levert zoveel gas aan Europa als mogelijk is, claimt het Kremlin

Het Russische staatsbedrijf Gazprom heeft de toestroom van gas naar Duitsland via de Nord Stream 1-pijplijn verminderd. Dat werd dinsdag aangekondigd en woensdagochtend steeg de Europese gasprijs naar een absoluut record. Dezelfde ochtend blijkt ook dat Gazprom extra capaciteit heeft geboekt om meer gas te vervoeren via de Transgas-pijplijn, die onder andere door Oekraïne en Slovakije loopt.

46 reacties

  • Jurgen Herbert

    2 jaar geleden
    De Duitse regering, met op kop natuurlijk de Groene partij, vertikken het om Nord Stream 2 goed te keuren. Dan moeten ze nu natuurlijk niet klagen dat er onvoldoende gas stroomt terwijl Poetin en Gazprom dit hadden voorgesteld om Europa uit de miserie te halen! En wie zijn de grootste slachtoffers? Ja wij de gewone Europeanen met torenhoge gas en olieprijzen!
  • Lou Bakker

    2 jaar geleden
    De waarde van de euro is sterk aan het verminderen. Logisch dat alles, ook gas, duurder wordt.
  • james Verlinden

    2 jaar geleden
    Aan al die doemdenkers die denken dat de EU er slechter aan toe is, er is vanmiddag een artikel verschenen over de algemene toestand van de Russische economie. Afgemeten aan de verzamelde info van verschillende bronnen gedurende een drietal maanden, zijn ze op HLN nog vrij beleefd met de weergave ervan. Niet erg gedetailleerd, maar geloof mij, de Rus kampt met een massief blijvend stijgende werkloosheid. De man in de straat aldaar staat al maanden aan te schuiven ad bancontact.
  • cinar ugurlu

    2 jaar geleden
    Ben wel heel blij dat de sanctie’s tegen rusland perfect werken😀
  • Kristina

    2 jaar geleden
    Tot nu toe zie ik maar 1 winnaar en dit is zeker niet het Westen en vooral Europa niet ,al die sancties die treffen ons ,en niet zoveel de Russen