©  KV Oostende

Officieel: KV Oostende heeft met targetspits Fraser Hornby oude bekende beet

KV Oostende de komst van een oude bekende afgerond: Fraser Hornby (22), drie jaar geleden nog aan de slag bij Kortrijk, wordt gehuurd met aankoopoptie. De carrière van de Schotse targetspits zat op een dood spoor bij Stade Reims.

Junior Verbeeke en David Van den Broeck

Na één seizoen en vier goals bij KV Kortrijk in het seizoen 2019-2020 werd het jeugdproduct van Everton voor 2 miljoen overgenomen door Stade Reims. Ook omdat hij toen tien goals in 18 duels bij de Schotse U21 scoorde. Maar in de Ligue 1 liep het evenwel niet van een leien dakje. Na een halfjaar trok de Schot op uitleenbasis naar Aberdeen, waar hij in tien wedstrijden niet kon scoren. Ook een nieuwe kans in Frankrijk leverde buiten een handvol invalbeurten niet veel op, waardoor de Fransen een oplossing zochten.

Die vond Hornby dus in België: KV Oostende zocht nog een sterke, grote spits. En dat is de Schot met zijn 1,95 meter. Bij Reims had Hornby nog een contract tot 2024, maar zijn carrière zat er blijkbaar op een dood spoor.

Derde aanwinst in twee dagen

“Fraser is een spits die ik al eerder naar KVO wou halen maar het juiste moment kwam nooit”, aldus CEO Gauthier Ganaye Hij heeft een enorm potentieel: hij is groot, fysiek sterk en weet de goal staan. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich hier verder zal ontwikkelen.”

Voor KVO is Hornby de derde aanwinst op twee dagen tijd. Woensdag officialiseerde de club al de komst van doelman Dillon Philips en centrale verdediger Osaze Urhoghide.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer