Jo Brouns (CD&V) ©  BELGA

Minister stuurt sociale inspectie naar 314 buitenlandse werkkrachten op Borealis-werf na grote zaak rond mensenhandel

De Vlaamse Sociale Inspectie gaat de Vlaamse werktoelatingen van 314 andere buitenlandse werknemers op de site van Borealis in de Antwerpse haven natrekken. Dat meldt Vlaams minister van Economie en Werk Jo Brouns (CD&V).

Bron: Belga

LEES OOK. Ongezien geval van moderne slavernij ontdekt op bouwwerf in Antwerpse haven: “Dit doet denken aan Qatar en Dubai”

Het Antwerpse arbeidsauditoraat voert een onderzoek naar 55 mogelijke slachtoffers van mensenhandel op een bouwwerf van chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven. Aannemer IREM-Ponticelli zou hen zes dagen op zeven tewerkstellen voor amper 650 euro per maand.

Naast die 55 mensen, voor wie volgens Brouns nooit een toelating tot arbeid is gevraagd, werken er nog 314 buitenlandse werknemers op de werf voor wie wel zo’n toelating werd aangevraagd én toegekend. De Vlaamse Sociale Inspectie is nu een onderzoek gestart naar die arbeidstoelatingen.

De CD&V-minister wil het onderzoek afwachten, maar zal de toelatingen indien nodig intrekken. “Mensen moeten in eerlijke en correcte omstandigheden kunnen werken en als dat niet gebeurt zijn wij bereid om verdere stappen te ondernemen”, zegt hij.

LEES OOK. Nog meer sociale onregelmatigheden bij Borealis: “Vijftigtal Oekraïners werkten onder minimumloon met dubbele contracten”

 AVW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER