Roodpoothalmkruipers teisteren een straat in Boutersem
EntomartIn (Wikipedia)

Kakkerlakplaag in Boutersem blijken kevers: "Een heel leger dat rondloopt in de straat"

Inwoners van de Assenweg in Boutersem hebben te kampen met een keverplaag. De beestjes proberen de woning binnen te dringen en zorgen voor veel overlast. Eerst werd gedacht dat het om kakkerlakken zou gaan, maar het zijn wel degelijk kevers. "Ze zouden minder schadelijk zijn, maar zorgen nog steeds voor veel overlast", getuigt bewoner Hugo Rodeyns.

Het was ook inwoner Hugo Rodeyns die de gemeente contacteerde over de keverplaag. De man woont op de Assenweg, een straat gelegen tussen de Kerkomsesteenweg en de Pastoriestraat in Boutersem. Net als zijn buren heeft hij enorm veel last van de beestjes. 

Gelukkig is intussen een gespecialiseerde firma langs gekomen om de dieren te verdelgen. En dat was geen dag te vroeg, vertelt Hugo. "Het is een heel leger dat rondloopt in de straat. Ze zoeken de woningen op, iedere kleine spleet of opening is voldoende om zich naar binnen te werken. En dan is het natuurlijk alle hens aan dek. Iedere avond is het klopjacht tot een stuk in de nacht omdat die vervelende beestjes naar binnen komen." 

De kevers zijn minder problematisch dan kakkerlakken, er zou dan ook geen gevaar zijn voor de volksgezondheid

Burgemeester Boutersem Chris Vervliet

Eerst werd nog gedacht dat het om kakkerlakken zou gaan. Maar toen de groendienst van Boutersem een kijkje ging nemen, bleek dat niet het geval te zijn. Wel gaat het om roodpoothalmkruipers, een soort van kever die minder schadelijk zou zijn dan kakkerlakken. Zo zegt burgemeester van Boutersem Chris Vervliet (CD&V): "Die beestjes zijn minder problematisch dan kakkerlakken, er zou dan ook geen gevaar zijn voor de volksgezondheid. Maar onze groendienst blijft alles van dichtbij opvolgen."

EntomartIn (Wikipedia)

Meest gelezen