Burgemeester Guy Gilloteaux (rechtse foto). ©  Marc Gysens / VTM NIEUWS

Burgemeester La Roche: “Ik betreur hoe het gespeeld wordt, ik wil die kinderen geen trauma bezorgen”

De leden van scoutsgroep Oosterveld uit Wilrijk mogen dankzij een spoedprocedure bij de Raad van State alsnog op hun kampterrein in Samrée (La Roche) blijven. Eerdere onderhandelingen met de burgemeester leverden niets op. Scouts en Gidsen Vlaanderen betreurt dat het lokaal bestuur niet meer “redelijkheid en creativiteit” heeft getoond in het zoeken naar een oplossing. “Ik betreur ten zeerste wat er aan het gebeuren is en hoe het wordt gespeeld”, reageerde burgemeester Guy Gilloteaux eerder vandaag.

mtm, frp, krs

LEES OOK. Wilrijkse scouts slaken zucht van opluchting nu ze mogen blijven op kampeerplek: “En nee, we gaan nu niet uitbundig feesten”

“Ik moet nu eenmaal mijn verantwoordelijkheid nemen. De spoedprocedure bij de Raad van State doet namelijk niets af aan de vaststelling dat er zowel op het vlak van hygiëne, van veiligheid en van geluidsoverlast problemen geweest zijn, en dat zijn precies drie domeinen waar ik als burgemeester verantwoordelijk voor ben en waarover ik dus beslissingen kan nemen die kracht van wet hebben”, zei de burgemeester.

“Ik wil vooral die kinderen geen trauma bezorgen door er de politie op af te sturen om het kamp te laten ontruimen. Ik wil zeker niet provoceren, integendeel”, benadrukt Gilloteaux. “Als de Raad van State mijn beslissing ongedaan maakt, kan ik daar enkel nota van nemen.”

LEES OOK. Raad van State geeft Wilrijkse scouts gelijk: groep mag op kampterrein in La Roche blijven

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER