Radio2

Een van de twee Nederlandse verdachten van verdrinking in Gent wordt overgeleverd aan ons land

Een van de twee Nederlandse verdachten die een Gentenaar in het water gegooid zouden hebben en zou laten verdrinken hebben, wordt overgeleverd aan ons land. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank van Amsterdam beslist. Ons land vroeg ook de overlevering van de andere verdachte. Daarover zou deze week nog beslist worden.

Het incident gebeurde op 17 juli aan de Lousbergskaai in Gent. Een 53-jarige Gentenaar van Oegandese afkomst werd toen in het water gegooid. Hij kon niet zwemmen en verdronk. De daders sloegen op de vlucht.

Volgens het parket werd hij door twee mensen in het water gegooid. Een man van 25 uit het Nederlandse Goes werd opgepakt en verhoord, en even later meldde ook een 23-jarige stadsgenoot zich bij de politie in Nederland.

Ons land vroeg meteen de overlevering van beide verdachten. Daar gaat de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam alvast voor een van de twee op in. De 25-jarige man wordt overgeleverd, over de andere verdachte volgt deze week nog een beslissing.

De twee mannen zouden het slachtoffer toevallig tegen het lijf zijn gelopen tijdens de Gentse Feesten. Ze kenden elkaar daarvoor niet. De dood van de 53-jarige Gentenaar was mogelijk het gevolg van een uit de hand gelopen grap.

Meest gelezen