Burgemeester Guy Gilloteaux (rechtse foto). ©  MG, VTM Nieuws

Oppositieleider in La Roche na heisa over scoutskamp: “Niks mis met onze burgemeester”

Is Guy Gilloteaux (MR), de burgemeester van La Roche (4.000 inwoners), waarvan Samrée met zijn 400 inwoners een deelgemeente is, een onmogelijke vent? Volgens de leider van de lokale oppositie Roger Pereaux (Vision@Venir) niet. “Ik ken Guy Gilloteaux niet als een onredelijk iemand”, zegt hij.

LEES OOK. Burgemeester La Roche: “Ik betreur hoe het gespeeld wordt, ik wil die kinderen geen trauma bezorgen”

Nochtans is de vorige oppositieleider onlangs opgestapt, omdat hij vond dat hij er altijd voor spek en bonen bijzat in de gemeenteraad. “Dat klopt”, zegt Roger Pereaux. “Maar in welke gemeente heeft de oppositie wel iets te vertellen? Dat heeft niets met de persoonlijkheid van de burgemeester te maken.”

Pereaux: “Guy Gilloteaux, een leraar van beroep, is hier al zo’n veertien jaar burgemeester voor de liberale MR. Die partij levert hier al de burgemeester sinds 1976 en in de oppositie zit er maar één partij, onze Vision@Venir.”

Roger Pereaux zelf is ambulancier van beroep en vorige nacht moest hij nog uitrukken voor een probleem met Vlaamse scouts in een ander kamp in La Roche. “Meer kan ik daar niet over zeggen vanwege het beroepsgeheim”, zegt hij. “Soms heb je er wat mee te stellen. Maar er zijn hier in de streek veel kampen, ook met Franstalige jeugdbewegingen, meestal zonder problemen. Ik hoor dat er nogal wat nachtlawaai was bij de scouts van Wilrijk in Samrée. Veel meer weet ik daar ook niet van.”

 (dh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER