Na Gent en Brussel: “Ook Brugge verdient een kattencafé”

© mvn

Als alles volgens plan verloopt, opent deze zomer in Brugge een kattencafé. Puss and Books, zoals de vzw heet, heeft een crowdfundingcampagne op poten gezet en is nog op zoek naar een geschikte locatie.

Koen Theuns

Een café waar de bezoekers het gezelschap delen met katten en er zelfs eentje kunnen adopteren: het bestaat al in Gent en Brussel, en binnenkort ook in Brugge. Twee dierenvrienden hebben alles in gereedheid gebracht om deze zomer nog Puss and Books te openen.

“Het is de bedoeling om steeds vijf katten in huis te hebben waar de bezoekers mee kunnen kennismaken, en als ze het goed met elkaar kunnen vinden, mogelijk ook kunnen adopteren. Maar kattenliefhebbers die om welke reden dan ook geen kat thuis kunnen houden, zijn natuurlijk even goed welkom”, zegt Indra Saelens, die de vzw samen met Aaike De Bruyn oprichtte.

Ze legden contact met diverse organisaties, zoals het Blauw Kruis, om via het kattencafé adoptanten te zoeken. “Kittens blijven nooit lang in het asiel”, zegt ze. “Daarom focussen we op katten die minstens zes maanden oud zijn en maar moeilijk aan een nieuwe thuis geraken. Sociale katten ook, want niet elk dier is even geschikt om op café te zitten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen