Wout van Aert won tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk het groen.
Volledig scherm
Wout van Aert won tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk het groen. © BELGA

Van Aert dan toch niet in Clasica San Sebastian door verkoudheid

WielrennenWout van Aert (27) gaat zaterdag dan toch niet van start in de Clasica San Sebastian. De winnaar van de groene trui in de Tour heeft een verkoudheid, meldt Jumbo-Visma. Vanavond rijdt Van Aert wel het na-Tourcriterium in thuishaven Herentals.

17 reacties

  • Johan Maddens

    2 jaar geleden
    Een beetje rust verdiend hij om dan het najaar weer kleur te geven zonder tegenslagen . En veel respect dat hij zijn streek genoten vanavond niet in de steek laat wegens vermoeidheid .
  • Wouter Van de Walle

    2 jaar geleden
    Jeroen, nogal logisch dat Wout wel wil en kan starten in zijn geboortegebied.. Uit respect voor al zijn fans.. Iets helemaal anders dan een loodzware koers in Spanje te gaan rijden. Toch zo moeilijk niet om te snappen
  • alex van asbroeck

    2 jaar geleden
    aan Jeroen; een criterium is niet te vergelijken met een zware klassieker zoals San Sebastian. Dat criterium in zijn achtertuin is eerder een verplicht nummer. Hij zal daar zich tonen, zonder al te diep te moeten gaan. Dit is meer een training onder officiële omstandigheden. Eerder genieten tijdens de wedstrijd, dan de stress die bij een klassieker hoort.
  • Dany Herman

    2 jaar geleden
    Is hem gegund geniet maar van uw gezin
  • Benny ECTOR

    2 jaar geleden
    Ik ben zelf fervent supporter en vind het best dat Wout nu past voor de Clásica San Sebastián; maar dat de ploeg als reden een verkoudheid opgeeft is niet slim; wetende dat hij vanavond het criterium in Herentals rijdt. Rust en recuperatie na een zeer zware tour is volgens mij wel een aanvaardbare reden en daar zal een criterium niets aan veranderen. Een criterium is trouwens meer een eerbetoon dan wel een wedstrijd.