Negentigjarige ex-cafébazin overleeft ‘compostaanval’ op haar woning

© IF

© atb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een ex-cafébazin is aan erger ontsnapt nadat een kiepwagen met compost dinsdag kantelde vlak voor haar woning aan de Steenweg op Nieuwrode in Wezemaal. Haar living zat onder de troep, maar 24 uur na het incident zijn alle sporen zo goed als gewist.

Alain Trappeniers

Met man en macht is gewerkt aan de schoonmaak van de woning van Valerie Demarsins (90) aan de Steenweg op Nieuwrode in Wezemaal (Rotselaar). Dinsdagochtend omstreeks 10.30 uur belandden enkele honderden kilo's compost in haar living toen een kiepkar, door een technisch defect aan de koppeling, kantelde vlak voor haar woning.

“Ik ben er nog altijd van aan het bekomen”, zegt Valerie. “Maar er is al heel hard gewerkt om alles opnieuw proper te maken. Zelfs de scherpe geur van de compost is al grotendeels weg.”

Valerie wilde dinsdagochtend eens goed uitslapen. Op andere weekdagen moet de vrouw al vroeg uit de veren voor de verschillende thuishulpdiensten. “Ik stond er echt op in bed te blijven liggen. Maar toch belde er iemand aan om 9.15 uur. Dat is mijn geluk geweest. Toen ik opendeed, stond er evenwel niemand aan de deur. Daarop ben ik maar opgestaan en heb ik een kop koffie gedronken in de keuken.”

Compost in bed en brievenbus

Nauwelijks een uur later hoorde de vrouw een harde klap. “Er lagen zeker twee kruiwagens compost en een berg glas in haar bed, dat tegen het straatraam stond”, aldus dochter Marie-Paule. “Alles hing onder de compost, zelfs de brievenbus zat vol.”

Dankzij gespecialiseerde schoonmakers en de hulp van familie, vrienden en buren werd de schade al snel duidelijk. “Naast het kapotte raam is ook het kozijn van de toegangsdeur verschoven. Ook de lattenbodem van haar bed was kapot en het beddengoed is goed voor de vuilzak. Her en der zijn er nog andere schadeposten die hersteld moeten worden”, luidt het. Valerie sliep dinsdagnacht boven, woensdag in de loop van de dag stond haar bed alweer in de living, tegen een binnenmuur. “Meer dan waarschijnlijk zal moeder daar voortaan slapen en niet meer tegen het straatraam. Als ze op het moment van de feiten nog in bed had gelegen, dan had ze het misschien niet meer kunnen navertellen. Ze is immers al dertig jaar hartpatiënt”, aldus nog Marie-Paule.

Valerie is in de wijde omgeving bekend als gewezen uitbaatster van staminee ‘Bij Demarsin’, een café dat uitgebaat werd in de aanpalende ouderlijke woning.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen