Als de klant niet naar de apotheek kan, komt de apotheek wel naar de klant

© dhh

In de Verheydenstraat zijn de voorbereidende werken voor het Masterplan begonnen. Nu de zaak moeilijk bereikbaar is, levert apotheek De Maeyer ook medicijnen aan huis bij patiënten in Dilbeek.

Dieter Hautman en Lars Puttaert

De voorbereidende werken van het ambitieuze Masterplan voor de Dilbeekse kern zijn volop aan de gang. Momenteel is de Verheydenstraat aan de beurt. De handelaars merken alvast dat de winkelstraat minder bereikbaar is geworden, maar daar wil apotheek De Maeyer het niet bij laten.

Onder het motto Wij komen naar je toe! kwam de apotheek op het idee om tijdens de werken medicijnen aan huis te leveren. “Dat concept hadden we eerder al voor mensen die wat minder mobiel zijn. Maar nu de zware werken voor de deur staan, willen we nog meer op die leveringen inzetten”, zegt Ingrid De Maeyer van de apotheek. “Sinds zaterdag vervoeren mijn man en ik afwisselen de medicijnen en andere bestellingen naar klanten uit Dilbeek.”

“Onze patiënten moeten natuurlijk wel beseffen dat we dit niet 24 op 24 uur zullen doen. We leveren alleen tijdens onze openingsuren van 8.30 tot 19 uur. In het verleden hebben we al gemerkt dat patiënten die medicijnen aan huis laten leveren, vooral kleine hoeveelheden bestellen. Het kan bovendien perfect op voorschrift, tenminste als de klanten dit aan de deur laten zien”, aldus de apothekeres.

Ben je van Dilbeek en heb je moeite met deze apotheek te bereiken? Plaats dan je bestelling op www.apotheekdemaeyer.be of mail naar demaeyerapotheek@skynet.be. Daarnaast blijft de andere apotheek op de Ninoofsesteenweg 354 ook tijdens de werken vlot bereikbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen