CEO en bestuursvoorzitter van Meta, Mark Zuckerberg
Volledig scherm
CEO en bestuursvoorzitter van Meta, Mark Zuckerberg © EPA

Facebook-moederbedrijf Meta zakt op Wall Street na zwakke resultaten

Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook, Instagram en WhatsApp, is donderdag zo’n 8 procent lager gezet op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf zag de kwartaalomzet voor het eerst in zijn bestaan dalen. Dat kwam doordat adverteerders minder uitgaven aan reclames vanwege de afzwakkende economie. Om kosten te besparen gaat Meta minder mensen aannemen.

3 reacties

  • Chris Van den Eynde

    2 jaar geleden
    Facebook is al enkele jaren aan het dalen, vroeger was het er leuk vertoeven, maar tegenwoordig is het eerder een klaagbox geworden. Twitter heb ik al verwijderd omdat het daar te erg werd, ook die lastige bots hebben mij over de lijn getrokken. Je kan het vergelijken, vroeger met de CB en de chatboxen, in het begin leuk, en daarna plots ineen gezakt, het vet is van de soep. En dat zal zeker niet beteren.
  • Jurgen Vermaut

    2 jaar geleden
    Niet verwonderlijk, facebook is al lang niet meer gebruiksvriendelijk. Het is één groot reclameplatform geworden waar mensen systematisch van weggaan en wegblijven. Nu instagram hetzelfde uitspookt gaat ook daar het publiek afhaken. Of hoe gulzigheid telkens de hongerdood voorafgaat.
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    De metaverse en al die andere rommel van 'virtueel eigendom' is de 'gimmick' van het moment. Er wordt gigantisch veel geld ingepompt, maar hopelijk ziet 'de mensheid' op korte termijn in dat het niets aan fundamentele waarde inhoudt. En facebook / meta als bedrijf, tja, de beurswaarde ziet er op het eerste zicht zeer interessant uit, maar de kentering is sinds begin dit jaar ingezet door meer restricties op het gebruik van hun app. Het vertrek van de vorige COO was ook een teken aan de wand.