Geen ticket kunnen bemachtigen voor Tomorrowland? In dit restaurant beleef je het festival élke dag het hele jaar lang
Hippe beats, een prachtige omgeving en heerlijk eten: morgen start het derde festivalweekend van Tomorrowland dit jaar. Dat het zalig is om op de weide te vertoeven, staat vast, maar wat als je geen ticket hebt kunnen bemachtigen? Dan is een bezoekje aan dit restaurant alvast een prima alternatief: hier is het élke dag Tomorrowland, en ook nog eens het hele jaar door.
Zoals elk jaar valt Tomorrowland binnen het Belgische festivalaanbod ook op door het uitgebreide culinaire aanbod. Van topchefs die jouw een bord laten aflikken tot iets toegankelijkere festivalfood: er is voor ieder wat wils. Spijt dat je niet tot op die droomwei bent geraakt dit jaar? Dan boek je misschien graag een tafeltje in hét Tomorrowland-restaurant. In een statig pand in de Antwerpse Kloosterstraat kan wie goed oplet elke dag Tomorrowland vieren.
The taste of the world om te delen
In een gezellig restaurant, vlak aan de hoofdkantoren van het wereldberoemde festival, schuilt Mesa van chef Xavier Van Hecke, die je vanzelfsprekend ook drie weekends lang op de wei terugvindt. In de Mesa Garden op het festival zelf is de muziek net iets relaxter, de ligzetels net wat luier en alles wat meer high-end dan in andere eetkraampjes. Verwacht jezelf niet aan diezelfde kleurrijke wonderwereld met elfen of trollen: Mesa is een strak ingerichte zaak met hout en gouden accenten. Enkel wie goed zoekt, vindt in de zaak enkele subtiele hints naar het festival, zoals de wanddecoratie van een feestend publiek.
“Bij Mesa draait het allemaal om sharing", vertelt Debby Wilmsen, perswoordvoerster van Tomorrowland. “Het is de bedoeling dat je samen met vrienden of familie je eten deelt, en geniet van de internationale verfijnde Tomorrowlandkeuken.” Om je avond perfect te laten beginnen, kan je kiezen voor hapjes of de zogenaamde bites, die ieder seizoen veranderen. Denk daarbij aan kroketjes gevuld met rundstoofvlees (12 euro) of een tzatziki van komkommer (11 euro). Ook de verfijnde taco’s zijn een prima opener. Zo is er de el pastor: een taco gevuld met buikspek, ananas en piquillo peper (13,5 euro). Verder zijn er taco’s met Provençaalse kip (14 euro) en pikante garnaal (15 euro).
Lees verder onder de foto.
“Ik wil een eerlijk menu brengen”, vertelt de chef hierover aan onze correspondent op de festivalwei tijdens het eerste weekend. “Vis, vlees en groenten van eigen bodem, met Belgisch varkensvlees, rode bietjes en grondwitloof staan op het festivalmenu dit jaar. De taste of the world komt voor mij van de kruiden, die via de haven van Antwerpen binnenkomen. Een jury kon amper geloven dat we op het festival maar 42 euro vragen voor dit menu. Ik vind dat zelf een schappelijkere prijs dan in ons restaurant, maar natuurlijk doen we op de wei wel zo'n duizend couverts per dag.”
Geen bonzende muziek
Na de hapjes kan je kiezen voor deelschotels. Eén van de blikvangers daarbij is de txogitxu ribeye (28 euro). Dat zijn extra grote ribbetjes, gemarineerd met verse look. Andere pareltjes zijn de secret garden salade met bloemen (12 euro), en de asperge BBQ met wilde waterkers en crème van eigeel (15 euro). Van al deze gerechten kan je trouwens in alle rust genieten. “Er staat geen loeiharde muziek op de achtergrond”, vertelt Wilmsen. “Dat is bewust zo gedaan. We willen mensen de kans geven om rustig bij te babbelen met hun geliefden.”
Lees verder onder de foto.
Dé Tomorrowland Cake
Om je avond af te sluiten, kan je kiezen voor één van de unieke desserten. Het absolute spektakelstuk is daarbij de ultieme Tomorrowland Cake. Die is gevuld met vanille-ijs, biscuit en framboos. “Andere aanraders zijn de rabarberstrudel en de mesa blanche.” Die laatste is gemaakt met zoetzure room, warme chocoladesaus en kardemom-roomijs.
Chef’s table
Als je bovendien een nog intensere culinaire ervaring wil, kan je kiezen voor de Chef’s Table. Een exclusief tafeltje op de eerste verdieping met zicht op de keuken. De chef zal een uniek menu voor je neus klaarmaken en op al je wensen ingaan. Ook kan je genieten van een welkomstpakket inclusief aangepaste shots, cocktails en water per gerecht. Deze ervaring is wel nogal prijzig. Voor het menu betaal je per persoon 89 euro. Het welkomstpakket kost 29 euro per persoon. Je moet minstens met vijf personen zijn om deze tafel te kunnen reserveren.
Lees verder onder de foto.
Feest in de kelder
Wil je toch graag wat stevige muziek en een lossere sfeer om het Tomorrowlandgevoel te ervaren? Dan zijn de Secreta-avonden zeker iets voor jou: “Tijdens die avonden toveren we onze kelder om tot een feestelijke ruimte, waar je kan genieten van het ‘Tastes of the World’-menu (59 euro). Ook cocktails, met zorg geselecteerde wijnen en shotjes mogen hier niet ontbreken.” Als je alleen wilt dansen, ben je trouwens ook welkom vanaf 22 uur.
“We hebben deze avond een hele tijd niet kunnen organiseren door het coronavirus, maar dit jaar kunnen ze eindelijk weer van start.” De eerstvolgende Secreta vindt plaats op 10 september. Reserveren is verplicht en kan via de site.
Mesa is geopend van woensdag tot zondag, vanaf 17 uur tot middernacht.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
-
SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”
Vanaf zondag 28 april trekt HLN-chef Piet Huysentruyt op pad door Vlaanderen in een speciaal barbecueseizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag", klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost. Deze keer gaat hij kijken hoé je die perfecte zoutkorst op je dorade krijgt, of een heerlijk varkenshaasje op de grill bakt.Dorade in zoutkorst, veel te zout en veel te papperig. Vanboven niet helemaal hard geworden zoals het moet. -
Elke dag een banaan eten, hoe gezond is dat?
Met gemiddeld 7,71 kilo bananen per inwoner blijft de banaan de meest gekochte fruitsoort volgens de recentste cijfers van VLAM en GfK. Wie een fruitmand op het werk zet, zal het bewijs daarvan zien: de bananen verdwijnen er als eerste uit. Toch hebben bananen niet overal een goede reputatie, want volgens sommigen zouden het dikmakers zijn. Klopt dat? En is het gezond om elke dag een banaan te eten? Diëtiste Sanne Mouha en voedingsexperte Rosa Luyten lichten toe. -
-
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
-
vtwonen
Hoeveel op tien scoor jij? Dit zijn de vaakst vergeten zaken tijdens het schoonmaken
Stoffen, dweilen, stofzuigen… schoonmaken is misschien niet je favoriete hobby. Toch moet het regelmatig gebeuren en heb je waarschijnlijk een eigen routine die bij jou en je woning past. De kans is echter groot dat je alles op automatische piloot doet. Dan kan je, zo weet vtwonen.be, al eens iets vergeten. De onderstaande zaken worden het vaakst over het hoofd gezien. -
HLN Shop
Van ballongarde tot kneedhaak: wanneer gebruik je welke klopper op je keukenrobot of handmixer?
Een keukenrobot is veel meer dan een veredelde mixer. Toch als je de diverse hulpstukken waarvan een kwalitatief toestel voorzien is juist inzet. Weet je geen raad met deze mysterieuze objecten en liggen ze maar te verstoffen in je kast? Een spijtige zaak waar HLN Shop graag verandering in brengt met een overzicht van de meest courante kloppers. Meteen aan de slag gaan? Eindigen doen we met een overheerlijk recept voor kaastaart. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
PREMIUM
“Met de juiste voeding vermijd je hoofdpijn en stijve spieren": wat eet en drink je best voor en na een loopwedstrijd?
-
Nieuwe ‘Orri-mandarijnen’ in de supermarkt en die smaken anders: “Plus, ze hebben amper pitjes”
Wie aan mandarijnen denkt, denkt aan Sinterklaas. Die zijn dus pas vanaf de late herfst in het seizoen. En toch blijkt net nu een nieuwe mandarijnensoort in de rekken van Albert Heijn te verschijnen. De Orri-mandarijnen zouden zoeter zijn dan de klassieke mandarijnen. Waar komt die nieuwe soort vandaan? Wat is het verschil? En hoe komt het dat deze soort buiten het seizoen verschijnt? -
Waarom een boterham met kaas (g)een goed idee is
Een boterham met kaas hoort bij veel mensen standaard bij hun ontbijt of middageten. Maar kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Slecht voor de gezondheid dus, zou je kunnen denken. Is dat terecht? En leg je dan beter iets anders tussen de boterham? -
Wat is dat rode stipje in je ei? En mag je het dan nog opeten?