©  BELGA

Yellow Tigers kloppen Tsjechië en gaan naar halve finales Challenger Cup volleybal

België heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de Challenger Cup volleybal voor vrouwen. In de kwartfinales werd Tsjechië met 3-0 (25-18, 25-23, 25-15) verslagen.

Bron: BELGA

Britt Herbots maakte 23 punten, Marlies Janssens was goed voor 13 punten. Daarnaast kwamen voor België ook Nathalie Lemmens (8 punten), Silke Van Avermaet (7), Jodie Guilliams (5), Jutta Van De Vyver (1), Elise Van Sas, Celine Van Gestel, Nel Demeyer, Pauline Martin, Charlotte Krenicky, Britt Rampelberg, Manon Stragier en Anna Koulberg in actie.

Aan dit toernooi met rechtstreekse uitschakeling nemen acht landen deel in het Kroatische Zadar. De Yellow Tigers van Gert Vande Broek spelen zaterdag voor een plaats in de finale tegen de winnaar van de wedstrijd vrijdag tussen Colombia en Frankrijk.

In de andere kwartfinale van donderdag won Kroatië met 3-0 van Kazachstan. De Kroaten komen in de halve finales uit tegen Puerto Rico, dat kon profiteren van het forfait van Kameroen (visaproblemen).

De derde editie van de Challenger Cup werd met twee jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis. België neemt voor de eerste keer deel, nadat het met een 15e plaats in de Nations League degradeerde naar de Challenger Cup.

De winnaar van het toernooi plaatst zich opnieuw voor de Nations League in 2023.