Een beeld uit 'FC De Kampioenen'
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld uit 'FC De Kampioenen' © RV

Na commotie over het ‘verbannen’ van ‘F.C. De Kampioenen’: zo beslist de VRT wat u al dan niet mag zien

TVEen eind over de 60.000 en de teller blijft lopen. De petitie tegen het ‘offline’ halen van 19 afleveringen van ‘F.C. Kampioenen’ haalt weliswaar nog lang niet de kijkscore van de populaire reeks, maar zegt wel veel over wat er leeft bij de VRT-kijkers. Heel wat fans zijn duidelijk niet blij met de beslissing van de ‘programmacharterraad’. Maar wie of wat is die raad, hoe werkt die en wat zijn de gevolgen? En nemen ook de andere zenders maatregelen?

72 reacties

  • Chris Ysebaert

    2 jaar geleden
    In stripverhalen zoals Jommeke, Kuifje en dergelijke struikel je over wat men nu fout heet. De Kampioenen hebben mij nooit kunnen boeien maar ik ben op mijn hoede voor allerlei moraalfilosofen met een dwangneurose die nu eens gaan zeggen wat vandaag wel en niet kan.
  • Jean Schepens

    2 jaar geleden
    voor echt goede tv series moet je echt niet in belgie zijn ; de engelse series daarentegen ...
  • Paul Janssens

    2 jaar geleden
    Hoog tijd dat men dat geldverslindend instituut eens door licht. Ze leven van ons belastinggeld maar alles gebeurt daar in het grootste geheim . Zij alleen beslissen wat wij niet mogen zien ondanks onze sponsering , hoog tijd om in te grijpen.
  • Valentijn Jacobs

    2 jaar geleden
    In vele landen kan je betalen voor welk kanaal je wil kiezen, we zijn straks terug het enige land ter wereld, als je maar bv twee kanalen wil zien zou de prijs ook goedkoper zijn, op wat wacht men in deze tijden van armoede ?
  • Didier Vangenechten

    2 jaar geleden
    Wij, de belastingbetalers, betalen de vrt, hebben wij hier geen inspraak in? Stop de cancel culture!