Dertiger komt om het leven na botsing met motor tegen vrachtwagen

Bij een zwaar ongeval op de E403 in Torhout kwam in de nacht van donderdag op vrijdag een Izegemse motorrijder om het leven. © jhm

Torhout/Izegem -

De snelweg E403 was donderdagnacht urenlang versperd in de richting van Brugge. Vlak voor de afrit van Torhout gebeurde een ongeval waarbij een motor betrokken was. Motorrijder Robin Vanacker (34) uit Izegem kwam daarbij om het leven.

Het ongeval gebeurde om 1.15 uur op de E403 tussen Lichtervelde en Brugge. Een motor reed er in de richting van Brugge en even voor de afrit van Torhout raakte het voertuig betrokken bij een ongeval. Izegemnaar Robin Vanacker (34) botste met hoge snelheid tegen een vrachtwagen en werd daarna weggeslingerd. De motor kwam vervolgens aan de linkerkant van de weg tegen de vangrails terecht en vervolgens tot stilstand op de snelweg. Daarna heeft de motor vuur gevat.

Passanten belden de brandweer op met de melding dat het voertuig flink aan het roken was en dreigde vuur te vatten. De brandweer kwam daarom ter plaatse om de motor te blussen, maar bij aankomst werden ze geconfronteerd met het zware ongeval. Ook medische hulpdiensten snelden ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De brandweer plaatste afscherming aan het wrak van de motor om alles aan het zicht te onttrekken.

Auto’s rechtsomkeer

Intussen had zich wel een file gevormd op de snelweg van verkeer dat geblokkeerd stond. Die bestuurders moesten wat geduld oefenen tot ze onder begeleiding van de wegpolitie rechtsomkeer konden maken om de snelweg in Lichtervelde te verlaten. Daarna bleef de E403 lange tijd afgesloten voor het verkeer tot het onderzoek afgerond was en het wrak getakeld werd.

De brandweer moest daarna nog talrijke brokstukken van de weg ruimen en gelekte motorvloeistoffen opruimen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen