©  AFP

Deze wedstrijden mag u dit weekend niet missen: het debuut van Vincent Kompany, krakers in Engeland en Nederland

Na de Jupiler Pro League trekt ook het buitenlands voetbal zich stilaan opnieuw op gang. Deze vijf wedstrijden mag u dit weekend niet missen.

Yanko Beeckman

Het debuut van Vincent Kompany bij Burnley

The process kan nu ook bij Bunley beginnen. Dit weekend gaat de bal opnieuw aan het rollen in de Championship, de Engelse tweede klasse, en Vincent Kompany mag vrijdagavond de spits afbijten. Burnley mag op bezoek bij Huddersfield, dat vorig seizoen derde eindigde. Bij Burnley kunt u naast Kompany ook Jupiler Pro League-oude bekenden Taylor Harwood-Bellis, Josh Cullen (beiden Anderlecht), Vitinho (Cercle Brugge) en Samuel Bastien (Standard) herkennen.

 ©  ISOPIX

Vrijdagavond om 21 uur

Uitkijken naar de klik tussen KDB en Haaland

De Premier League wordt pas volgend weekend opnieuw op gang getrapt, maar Liverpool en Manchester City mogen zaterdagavond al opnieuw aan de bak. De bekerwinnaar en kampioen nemen het tegen elkaar op in de Community Shield. Bij Manchester City is het uitkijken naar het debuut van Erling Haaland (22), die rekent op de assists van Kevin De Bruyne. Ook Liverpool heeft met de Uruguayaan Darwin Nuñez (23) een nieuwe topspits te pakken.

Zaterdagavond om 18 uur, te zien op Eleven Sports

 ©  ISOPIX

Hoe doet Alfred Schreuder het in zijn debuut?

Ook in Nederland nemen de kampioen en bekerwinnaar het zaterdagavond tegen elkaar op. Met Ajax-PSV kreeg de Johan Cruijff Schaal ook meteen een topaffiche. Bij de thuisploeg maakt ex-Club Brugge-coach Alfred Schreuder zijn debuut. PSV heeft met Ismael Saibari (21) en Johan Bakayoko (19) twee jonge Belgische aanvallers in de kern.

Zaterdagavond om 20 uur, te zien op Play Sports 1

Waar komt De Ketelaere terecht?

Geen competitiewedstrijd, maar wel een interessante oefenmatch: Marseille tegen AC Milan. De bezoekers hebben met Alexis Saelemaekers (23) en Divock Origi (27) twee Belgen in de selectie. Met Charles De Ketelaere (21) kan er daar straks nog eentje bij komen. De ideale gelegenheid om eens te bekijken in welke ploeg CDK straks terechtkomt.

Zaterdagavond om 18 uur, te zien op Eleven Sports

 ©  ISOPIX

Titanenclash bij de vrouwen

Zondagavond is er nog de finale op het EK voor vrouwen. Finalisten Engeland en Duitsland zijn beide nog ongeslagen. Met Arsenal-aanvalster Bethany Mead (27) en Alexandra Popp (21) van Wolfsburg staan ook de twee topschutsters tegenover elkaar. Beide dames scoorden al zes keer.

Zondagavond om 18 uur, te zien op Sporza

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer