AFP or licensors

Al zeker 16 doden na overstromingen in Amerikaanse staat Kentucky

In de Amerikaanse staat Kentucky zijn al zeker 16 mensen om het leven gekomen door de hevige regenval en daaropvolgende overstromingen. Reddingswerkers doorzoeken nog steeds het rampgebied.

Hevige regenval veroorzaakte overstromingen in de valleien van het Appalachen-gebergte, waardoor huizen en bedrijven overstroomd, vernield of beschadigd werden, auto's werden meegesleurd en allerlei soorten afval en brokstukken tegen bruggen werden opgehoopt.

Volgens de gouverneur van de staat, Andy Beshear, zijn al zeker 16 mensen om het leven gekomen. Het dodental zou nog kunnen oplopen, wordt gewaarschuwd. Reddingswerkers doorzoeken nog altijd het rampgebied en proberen toegang te krijgen tot bepaalde gebieden.

Bovendien is de natuurellende misschien nog niet voorbij. "Het gaat om een natuurramp die nog steeds aan de gang is. Want er wordt nog meer regen verwacht, wat de situatie nog erger zou kunnen maken", zegt de gouverneur.

Gouverneur Beshear had eerder al de noodtoestand uitgeroepen voor een van de ergste en meest verwoestende overstromingen in de geschiedenis van Kentucky. Op tv-beelden zijn overstroomde straten en weggespoelde auto's te zien. Er zijn wellicht honderden huizen verwoest.

BEKIJK de ravage in de staat Kentucky, maar ook in de staten Missouri en Virginia:

Videospeler inladen...

Meest gelezen