Duikteam van brandweer haalt lichaam van 78-jarige visser uit het water

Themabeeld. De brandweer stuurde een duikteam ter plaatse dat het lichaam van de man uiteindelijk kon lokaliseren. © Jeffrey Roos

Gistel/Ichtegem -

Het duikteam van de brandweer haalde donderdagavond in Gistel het levenloze lichaam uit het water van een 78-jarige man uit Ichtegem. Er werd een wetsdokter aangesteld om de precieze oorzaak van het overlijden te onderzoeken. Vermoedelijk is de man onwel geworden tijdens het vissen.

De politie van politiezone Kouter kreeg donderdagavond omstreeks 18.30 uur een verontrustend telefoontje. Wandelaars die al enkele keren de kreek langs de Nieuwlandstraat gepasseerd waren, hadden daar een auto opgemerkt met daarbij vismateriaal. “Van een persoon was er in de nabijheid van de wagen en het materiaal, geen spoor”, duidt Annemie Wittesaele, politiewoordvoerder voor politiezone Kouter. (Lees verder onder de foto)

De man had zijn wagen geparkeerd langs de kreek in de Nieuwlandstraat in Gistel en was er aan het vissen. © Google Maps

Ook de toegesnelde politie-inspecteurs konden niemand aantreffen. Daarop werd de brandweer opgeroepen. “Die kwam ter plaatse met een duikteam om het water af te speuren. De kans bestond immers dat de man in het water gesukkeld was”, vervolgt de woordvoerder. “Uiteindelijk werd het lichaam van de man jammer genoeg uit het water gehaald, een uur nadat de zoektocht gestart was.”

Het slachtoffer is een 78-jarige man uit Ichtegem. Het parket werd verwittigd en er werd een wetsdokter aangesteld die de precieze oorzaak van het overlijden moet vaststellen. Ook het labo kwam ter plaatse om een sporenonderzoek te doen. Vermoedelijk is de man tijdens het vissen onwel geworden en kwam hij zo in het water terecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen