FC De Kampioenen
Volledig scherm
FC De Kampioenen © ANP Kippa

Kampioenen-acteurs sturen open brief: “Wij zijn geen sociologen of opiniemakers. We zijn acteurs”

TVAl een paar dagen is ‘F.C. De Kampioenen’ het onderwerp van gesprek, na de beslissing van VRT om verschillende afleveringen van de reeks te schrappen omdat ze ‘ongepast’ zouden zijn. Tien hoofdrolspelers uit de reeks reageren nu in een open brief op de heisa die daarop ontstond.

23 reacties

  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Heel die polemiek toont duidelijk aan in welke richting onze samenleving geëvolueerd is. Er is altijd wel iemand die op zijn teen getrapt wordt, er is altijd wel iets om over te zagen. Het is gewoon geen aangename tijd meer, op alles zitten beperkingen.
  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Zoiets krijg je als je reeksen eindeloos blijft herhalen. Veel dingen uit "de collega's," die andere sitcom, zouden nu ook niet meer kunnen.
  • jos meurrens

    2 jaar geleden
    Aan allen die enige kritiek hebben over bepaalde uitzendingen op TV van welke zender dan ook " Wordt wakker ! Niemand is verplicht om te kijken ". Aan de politiek correcten,die hun kiesvee niet tegen de borst willen stoten,: De kijker beslist zelf welk knopje op zijn afstandsbediening hij/zij indrukt. Zoniet? Ga dan vissen.
  • Nick Caluwé

    2 jaar geleden
    Herhalingen komt door onzorgvuldig plannen op voorhand van televisie zelf! Aan de VRT: Als jullie over de gehele serie beschikken om uit te zenden, welk 254 ep zijn waarvan er 19 offline zijn gehaald. Plan ze van in het begin van het jaar chronologisch. Van in het begin kan je 254 afleveringen plannen over 5 werkdagen x 52 weken = 260 dagen. Dat zijn dus 104 weekend + 6 dag over om de 4 films alsmede specials ervan, het liefst slechts 1maal te programmeren.
  • Rony Pauwels

    2 jaar geleden
    De woke slinger slaat serieus door tegenwoordig. hopelijk beseffen deze "politiek correcte" mensen dat het alsmaar verder doorslaat , en zij ook zij zich ook ooit in een gevarenzone zullen bevinden. Geschiedenis kun je niet veranderen, noch terugdraaien.