© Virginie Claes

Vijf mobiliteitswetenschappers van UHasselt winnen AXA Award 2022

Hasselt -

Stijgende energieprijzen, veranderende geopolitieke relaties, een wereldwijde pandemie, een toenemend aantal verkeersslachtoffers… Bijzondere tijden vragen om bijzondere studenten. Mét een bijzondere masterproef.

Virginie Claes

Studenten Jeroen Beuls, Brent Peeters, Hans Trines en internationale studenten Dimitrios Zavantis en Syahputri Jeanly van de unieke bachelor/master mobiliteitswetenschappen aan UHasselt hebben met hun masterproef de ‘AXA Award 2022’ gewonnen. Deze award is een bekroning van de beste masterproeven rond verkeersveiligheid, mobiliteit en duurzaamheid met maatschappelijke relevantie. Met deze awards bekroont AXA elk jaar de beste masterproeven rond verkeersveiligheid, mobiliteit en duurzaamheid met maatschappelijke relevantie en dat zowel nationaal als internationaal.Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters: “Van harte proficiat aan de laureaten met het winnen van de ‘AXA Award 2022’. Samen werken aan een duurzame en veilige mobiliteit is uitermate belangrijk. Deze nieuwe lichting mobiliteitswetenschappers bestaat dan ook uit belangrijke bondgenoten om het verkeer in Vlaanderen vlotter, veiliger en duurzamer te maken. Met Vlaanderen doen we alvast de nodige investeringen in fiets, duurzaamheid en verkeersveiligheid, met speciale aandacht voor onze actieve weggebruikers o.a. fietsers en voetgangers. Ik wens de laureaten alvast veel succes in hun carrière.”

https://www.uhasselt.be/nl/instituten/het-instituut-voor-mobiliteit-imob/nieuws/vijf-mobiliteitswetenschappers-winnen-axa-award-2022

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer