Rebekah Vardy (links) en Coleen Rooney (rechts) ©  AFP

Einde aan ‘Wagatha Christie’-zaak: Rebekah Vardy bijt in het stof

In een rechtbank in Londen is Colleen Rooney, de vrouw van voormalig topvoetballer Wayne Rooney, vrijgesproken van laster. Ze was aangeklaagd door Rebekah Vardy, de vrouw van Jamie Vardy, in wat door de Britse sensatiepers werd omschreven als de ‘Wagatha Christie’-zaak.

jvh
Bron: Reuters

Volgens de rechter bezondigde Rooney zich niet aan laster toen ze Vardy ervan beschuldigde haar private foto’s op Instagram te hebben doorverkocht aan een tabloid. Het proces vond plaats in mei, en stond bol van de sappige details over het privéleven van beroemdheden.

LEES OOK. Wayne Rooney neemt het op voor zijn vrouw op proces van de Britse WAG’s: “Ze is een andere moeder en vrouw geworden” (+)

Rechter Steyn oordeelde nu dat Vardy wist dat haar manager Caroline Watt foto’s en informatie van Rooney verkocht aan journalisten, en dat ook goedkeurde. “Ze nam daaraan actief deel door mevrouw Watt toegang te geven tot haar accounts op sociale media, screenshots door te sturen van de berichten van mevrouw Rooney, te wijzen op potentieel interessante verhalen, en vragen daarover van journalisten te beantwoorden.”

Rooney zou Vardy betrapt hebben door zelf een undercover-operatie uitgevoerd te hebben, waarbij ze testte welke foto’s door welke vriendinnen gezien konden worden, en welke er vervolgens in de tabloidpers verschenen. Ze kreeg daar van de Britse pers de bijnaam ‘Wagatha Christie’ voor, naar de beroemde schrijfster van detectiveromans, en de term ‘WAG’, voor vrouwen en vriendinnen van beroemde voetballers.

Rooney beschuldigde Vardy er vervolgens publiekelijk van de bron van het lek te zijn. Vardy spande daarop een rechtszaak aan tegen Rooney voor laster. Die wordt nu dus afgewezen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer