Vrachtwagenbestuurder filmt levensgevaarlijk inhaalmanoeuvre van autobestuurder in Pervijze

In Pervijze, bij Diksmuide, heeft een vrachtwagenbestuurder flinke schrik opgelopen. Hij werd aan hoge snelheid voorbijgestoken door een autobestuurder die maar nipt kon voorkomen dat hij zou botsen met een tegenligger. De dashcambeelden zorgden voor verontwaardiging op sociale media en kwamen zo ook al bij de politie terecht. 

Een vrachtwagenbestuurder reed donderdagavond rond 18u op de Pervijzestraat toen hij plots voorbijgestoken werd door een BMW. Die wist net nog een aanrijding te vermijden met een andere auto die vanuit de andere richting kwam. De beelden werden vastgelegd op dashcam en zorgden al voor heel wat verontwaardiging op sociale media. Maar ze kwamen ook bij de politie terecht.

BEKIJK - Het moment waarop de vrachtwagen werd voorbijgestoken:

Videospeler inladen...

De politiezone Polder ging meteen met de beelden aan het werk en kon via de ANPR-camera's de nummerplaat van de wagen en de identiteit van de bestuurder achterhalen. Er werd een pv tegen de man opgesteld. Maar kort daarna belde hij zelf de politie op om zich te verontschuldigen voor zijn rijgedrag. Hij zal binnenkort officieel zijn verklaring geven van de feiten. 

Meest gelezen