Wielertoerist geeft vuistslag aan twaalfjarige omdat hij “niet snel genoeg opzij ging”

Een wielertoerist heeft een twaalfjarige jongen een vuistslag gegeven. Hij deed dit volgens de jongen, die anoniem wenst te blijven, omdat hij en zijn vrienden niet snel genoeg aan de kant gingen. De politie zoekt de dader, dat meldt Het Laatste Nieuws.

adm

Een groepje jongeren was op weg naar huis na schooltijd. Ze waren aan het fietsen op de Scheldedijk, daar kregen ze het aan de stok met een wielertoerist. Die ging helemaal door de rooie omdat het groepje niet snel genoeg aan de kant gingen.

Volgens de jongens riep de man dat ze naar rechts moesten uitwijken. Eens hij hen voorbij was gereden stopte hij en gaf hij één van de twaalfjarigen een klap in het gezicht. Daarna stapte hij doodleuk terug op zijn fiets en reed hij verder.

Een wijkagent was in de buurt en kwam snel ter plaatse. Die stelde vast dat de jongens bijzonder geschrokken waren van het voorval. De jongen die de vuistslag kreeg houdt er, buiten een pijnlijke kaak, gelukkig niets ernstigs aan over. De jongens gaan ervan uit dat de man niet uit de buurt komt gezien hij een landkaart op zijn fiets had. Ze gokken dat hij om en bij de vijftig was en verder droeg hij een opvallend gele zonnebril.

De politie van Dendermonde is nu op zoek naar de man, er hangt hem een klacht voor ‘slagen en verwondingen’ boven het hoofd. “Dit is grensoverschrijdend gedrag en dus totaal onaanvaardbaar. Die jongens nemen een veilige route naar huis en dan maken ze zoiets mee. Dat verwacht je niet”, aldus korpschef Patrick Feys. Ook vindt de korpschef het bijzonder jammer dat de agressieve man wielertoeristen weer in een slecht daglicht stelt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen