Alexander (niet afgebeeld) vertelt over zijn ervaring.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander (niet afgebeeld) vertelt over zijn ervaring. © AP/getty

Alexander (38) getuigt over zijn besmetting met het apenpokkenvirus: “Ik dacht serieus dat ik doodging”

Ons land telt op dit moment 460 besmettingen met het apenpokkenvirus. Een van hen is Alexander (*), een dertiger uit Leuven. Eind mei liep hij het virus op. Alexander was daarmee een van de eerste cases in UZ Leuven. “Met momenten leek het alsof er een onderhuidse pingpongbal in mijn lichaam zat.” Voor het eerst doet hij zijn verhaal. “Het begon met een ingegroeid haartje rond mijn penis.”

8 reacties

  • Tony Pauwels

    2 jaar geleden
    En weer is het een virus dat eerder enkel voor kwam in een bepaalde regio. En weer is het een virus geworden dat even later overal ter wereld opduikt en een sterke opmars kent. Leren we daar iets uit? Of blijven we stomweg wachten op die ene mensheidkiller?
  • Berle Boffums

    2 jaar geleden
    Zet de grenzen nog meer open voor alle fortuinzoekers vanover heel de wereld. Ons niveau, cultuur, vrijheid van denken etc. verdwijnen als sneeuw voor de zon, en hoge criminaliteitscijfers en de smerigste tropische ziektes krijgen we er in de plaats voor terug. De toekomst ziet er zalig uit voor Europa...
  • Kristof Van Goethem

    2 jaar geleden
    Ik ben zelf homo, 21 jaar samen en 17 jaar getrouwd. Wij zoeken geen andere flirten op. Als je naast de pot pist moet je maar op de blaren zitten
  • Jan Deblaere

    2 jaar geleden
    Tot in de jaren 70 werden babies ingeënt met het pokkenvaccin. Daarna niet meer omdat het virus verdwenen was. Zijn die generaties nu beschermd tegen de apenpokken of niet ? Wat mij ook intrigeert is dat het weer een virus is dat eerst opduikt in de homogemeenschap, net zoals in de jaren 80 met HIV. Maar weer zullen de homo's gestigmatiseerd worden niettegenstaande iedereen het virus kan oplopen.
  • Dany Herman

    2 jaar geleden
    Leef wat meer met één partner ipv te "menshoppen"