René Swartenbroekx over het schrappen van enkele afleveringen van De Kampioenen
Volledig scherm
PREMIUM
René Swartenbroekx over het schrappen van enkele afleveringen van De Kampioenen © Mine Dalemans

Scenarist ‘F.C. De Kampioenen’ René Swartenbroekx: “De woke-beweging duwt mensen naar extreemrechts”

TV“Het leeft duidelijk onder de mensen, ze beseffen goed dat deze maatregel het ridicule voorbij is”, Scenarist René Swartenbroekx (87), tevens vader van ‘Bieke’, is duidelijk aangedaan van de heisa rond ‘F.C. De Kampioenen’. Nadat bekend raakte dat de VRT 19 afleveringen van het scherm haalt wegens ‘ongepast, stereotiep of racistisch’, brak er een storm van protest uit. Maar wat denkt één van de bezielers van de reeks zelf over de commotie? “Ik kan geen enkele aflevering bedenken waar we iemand kwetsen.”

45 reacties

  • Alex Jonckers

    1 jaar geleden
    Het was maar om te lachen hé,bepaalde mensen zijn wereldmoe geworden en kunnen van een ander niks meer verdragen,ik denk dat er velen hun eigen niet graag zien ,tja ,ik denk dat vele mensen het beu zijn om te leven zoals het moet maar niet zoals we willen.stop dat woke gedoe,er zijn nog andere prioriteiten in het leven.
  • Luc Corneillie

    2 jaar geleden
    En weer bepaalt de minderheid wat de meerderheid niet wil. Goed bezig.
  • Stefaan Descamps

    2 jaar geleden
    En gelijk heeft hij.
  • jurgen vergaelen

    2 jaar geleden
    En natuurlijk drijven de wokers met hun wook gewauwel de goegemeente naar extreem. In 2024 vallen de wokers uit de lucht wegens totaal niet zien aankomen. Sire ik ben beschaamd.
  • Louis Dedenker

    2 jaar geleden
    Daar heeft hij alle gelijk in, ik stem enkel rechts omdat ik het pamperen door Vivaldi in de naam van racisme, en het afbreken van onze tradities grondig beu ben. En zo zijn er heel veel, het werkt averechts.