©  ISOPIX

F1 lanceert campagne voor meer respect: “Wie beledigingen blijft verspreiden is niet welkom in onze sport”

De Formule 1-community heeft zaterdag een campagne, genaamd ‘Drive It Out’, gelanceerd. De 20 piloten, CEO van Fomula 1 Stefano Domenicali en Mohammed Ben Sulayem, voorzitter van de Internationale Automobielfederatie (FIA), roepen op tot meer respect en willen elke vorm van misbruik, online en op evenementen, bannen.

Bron: BELGA

F1-teams en -piloten deelden zaterdagmorgen een videoboodschap met de hashtag #DriveItOut. “De videoboodschap erkent dat passie en competitie heel belangrijke onderdelen zijn van onze sport”, zo klinkt het. “Maar het kan te ver gaan, waarbij fans, journalisten, presentatoren en rijders beschimpt worden, zowel verbaal als online. We sturen allemaal een duidelijke boodschap uit dat dit onaanvaardbaar is en moet stoppen. Diegenen die beledigingen blijven verspreiden, zijn niet welkom in onze sport.” 

Begin deze maand zouden sommige racefans het slachtoffer geworden zijn van seksistische, racistische en homofobe beledigingen op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. “We zijn op de hoogte gebracht van berichten dat sommige fans totaal onacceptabele opmerkingen van anderen hebben gekregen bij dit evenement”, liet Formula 1 toen weten.

Zondag vindt de Grote Prijs van Hongarije plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer