Het koppel in betere tijden in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Het koppel in betere tijden in Gent. © RV.

Ahmed Samir, opgesloten vriend van Gentse Souheila, krijgt presidentieel pardon: “Zijn vrijlating komt, net als zijn arrestatie 18 maanden geleden, als een volledige verrassing”

GentEr is goed nieuws voor de Egyptische onderzoeker Ahmed Samir (31) en zijn Gentse vriendin Souheila Yildiz (32). Ahmed zit al achttien maanden vast in een Egyptische gevangenis vanwege zijn vermeende kritiek op het regime van zijn thuisland, maar kreeg vrijdag een presidentieel pardon en komt binnenkort vrij. “Hij was onlangs nog veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf, dus zijn vrijlating komt als een complete verrassing.” 

  1. OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsniveau mogen optrekken?

    OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsni­veau mogen optrekken?

    Copacobana, het festival dat eind juni het Rozebroekenpark inpalmt, is een crowdfunding gestart om een boete te betalen. Bij de vorige editie hebben ze de geluidsnormen die de stad oplegt, overschreden. En dat terwijl er al inspanningen gedaan werden om het geluidsniveau te dimmen. De Student Kick-Off en Gent Jazz krijgen echter een uitzondering op de geluidsregels. De boxen staan steeds stiller maar volgens sommigen heb je toch wat meer decibels nodig om in de sfeer te komen. Volgens het stadsbestuur moeten festiviteiten in woonzones na twaalf uur de volumeknop naar beneden draaien. Maar wat vindt u? Moeten we flexibeler zijn met de geluidsregels voor kleinschalige festivals in onze bruisende stad? Waarom (niet)? Of heeft u andere ideeën om zowel de feestvierders als andere inwoners tevreden te houden?
    Gent