Stevige rookontwikkeling bij loodsbrand in Wommelgem: politie onderzoekt oorzaak

Wommelgem -

De brandweer is zaterdagmiddag moeten uitrukken voor een kleine loodsbrand aan de Uilenbaan in Wommelgem. Het vuur ging gepaard met hevige rookontwikkeling, maar was snel onder controle. Het gerechtelijk labo en een branddeskundige kwamen ter plaatse om de oorzaak te achterhalen.

nelo

Rond 14.50u kreeg Brandweer Zone Rand een melding van een industriebrand op de Uilenbaan . Omstaanders merkten een groeiende zwarte rookpluim op en verwittigden de hulpdiensten. Met vier brandweerposten snelden deze massaal ter plaatse.

“De rook was afkomstig uit een loods op een industrieterrein”, vertelt Kim Verdoodt van Politiezone Minos. “Bij aankomst was het even onduidelijk over welke loods het ging. Uiteindelijk bleek het om de opslagplaats van een bouwfirma te gaan.”

Rond 15.30u kreeg de brandweer het vuur geblust. “Ze bleef nog enige tijd ter plaatse om de ruimte te ventileren”, zegt Verdoodt. De oorzaak van de brand wordt verder onderzocht. Op vraag van het parket kwamen het gerechtelijk labo en een branddeskundige in de loop van de avond ter plaatse. Er vielen bij het incident geen gewonden.

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER