Direct naar artikelinhoud
NieuwsThalys

Verkeer Thalystreinen normaliseert geleidelijk: ‘We verdubbelen enkele treinen’

Illustratiebeeld.Beeld BELGAIMAGE

Het verkeer van de Thalystreinen, tussen Brussel-Zuid en Paris-Nord, keert vandaag geleidelijk aan terug naar een normaal niveau, na de onderbreking van vrijdag door een aanrijding met een dier ter hoogte van Doornik. Dat meldt een woordvoerder van het spoorbedrijf.

De treinen hebben weliswaar nog vertragingen tussen 5 en 30 minuten. "Die vertragingen zijn te wijten aan het feit dat we enkele treinen verdubbelen - wanneer dat mogelijk is op logistiek niveau - om capaciteit toe te voegen", aldus de woordvoerder. "Dat vraagt wat meer organisatie van onze kant, maar het is een keuze om een maximum aan klanten te kunnen vervoeren.”

Vanochtend bevonden zich nog veel mensen in het station, maar de situatie normaliseert geleidelijk. "We werken aan het herstel van de normale situatie. Er zijn nog vertragingen, maar het gaat de goede richting uit.”

Een Thalystrein van Brussel naar Paris-Nord was gisterennamiddag geblokkeerd nabij Doornik door een technisch probleem na een aanrijding met een dier. Doordat het ongeluk vlak bij een belangrijk spoorknooppunt plaatsvond, verliep de evacuatie van passagiers moeizaam en kon het treinverkeer pas rond 21.30 uur worden hervat. Door het incident werden zes treinen vanuit Brussel-Zuid en zes vanuit Parijs geannuleerd. 

Nacht op hotel

De vervoersmaatschappij beloofde de reizigers die een nacht op hotel moesten door de geannuleerde treinen terug te betalen, maar stelde ook treinstellen ter beschikking voor mensen die geen logement vonden en niet naar huis konden gaan. Tussen de 700 en 800 mensen kozen in Brussel-Zuid voor die laatste optie.

De afgelopen weken hebben de Thalystreinen met verschillende incidenten te maken gehad, juist nu ook het Europese vliegverkeer grote hinder ondervindt vanwege personeelstekorten en stakingen.