COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: “Ik ben nog geen lookalike van Marco Pantani, al twijfel ik wel over die oorbel”
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (4) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. “Mijn wenkbrauwen houden voorlopig stevig stand en de baard dunt dan wel wat uit, hij compenseert nog steeds voldoende m’n uitgerafelde hoofdhaar.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”
-
PREMIUM91
Wat doet Bart De Wever aan het stuur van Chinese e-truck in bomvol Sportpaleis?
Wat hebben een professionele basketbalclub, een Chinese start-up, het Antwerpse Sportpaleis en Bart De Wever gemeen? Samen vormen ze de puzzelstukken in een opvallend verhaal met wel héél hoge inzet: een gloednieuwe fabriek van liefst 300 miljoen euro en 600 werknemers in de Antwerpse haven. Al blijft de vraag: komt die er of komt die er niet? De Chinese spilfiguur reageert hier voor het eerst. -
PREMIUM
COLUMN. Chef Tom (35) heeft kanker en nog maximum 2,5 jaar te leven: “Vaarwel pensioenplannen, vaarwel kleinkinderen. Hallo palliatieve chemo”
-
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
PREMIUM
INTERVIEW. De chef-kok (35) is terminaal maar houdt weer restaurant: “Ik was bang van Sergio Herman, maar gaf niet op. Nooit.”
Twee à drie jaar krijgt Tom van Lysebettens nog, maar toch deed de koppige chef-kok z'n restaurant weer open. Eten is een feest, net als het leven. Geen pandemie of darmkanker die dat kan veranderen. Een chemokuur soms. “Ik ben én terminaal én gelukkig, maar in een slechte week ga ik liever dood.” -
WEERBERICHT. Eindelijk zachter weer. De zon doet haar best, maar kans op buien vanaf maandagavond
-
PREMIUM9
Cocktails drinken op de maan: deze Vlaming ontwerpt de eerste maanbasis (mét bar)
-
WEERBERICHT. Code geel voor stevige windstoten tot 80 km/uur aan de kust, volgende week wel warmer: tot 23 graden woensdag
Deze namiddag is het winderig met afwisselend wolken en opklaringen. Er vallen tussendoor enkele buien, maar over het westen en het noordwesten blijft het in de loop van de namiddag meestal droog. Zo meldt het KMI. In het hele land geldt code geel voor wind. De komende week wordt het wel warmer, met temperaturen tot 23 graden woensdag in de Kempen. Dat meldt het KMI. -
PREMIUM
“We zijn het allerbelangrijkste kwijt. Net toen we dachten dat we haar terug hadden.” Baby Julia overlijdt net nadat ze kankervrij is verklaard
Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. “We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”Knokke -
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”