©  BELGA

REACTIES. Carl Hoefkens zag toch één pluspunt: “Reactie na de wedstrijd vond ik wel positief”, Simon Mignolet “Ik ben hier niet gelukkig mee”

Derde match, eerste nederlaag voor Carl Hoefkens als trainer. En hij wees naar hetzelfde mankement als Mignolet en Vanaken. “Ik was vooral mistevreden over het gebrek aan agressiviteit in balverlies en balbezit”, aldus Hoefkens.

Nico Vanhee, Sam Varewyck, David Van den Broeck en Ludo Vandewalle

Na de – op het vlak van organisatie – al even matige match tegen Genk hakte de coach van Club Brugge nochtans knopen door. Mechele, Meijer en Mbamba ruimden plaats voor Hendry, Sobol en Balanta. Het bracht geen soelaas en dus voerde Hoefkens op het uur in één keer drie wissels door. Het moge duidelijk zijn: vooral in defensief opzicht is het nog zoeken naar de juiste samenstelling. “Dat is een feit.”

Nielsen moet natuurlijk een certitude worden, maar oogde nog wat onwennig. “Het is normaal dat hij zich op voetbalvlak nog niet honderd procent thuis voelt in de ploeg. Hij speelt ook iets hoger dan bij Union, maar ik ben ervan overtuigd dat hij dat moet kunnen. Hij heeft alleszins de drang om beter te worden.”

Op naar een betere prestatie tegen Zulte Waregem dan, van álle veldspelers, al had Hoefkens gisteren wel één iets om zich aan op te trekken: “Het is duidelijk dat er nog heel veel werkpunten zijn, waaronder het weggeven van minder kansen, maar de reactie ná de wedstrijd vond ik wel positief. Ik zag dat m’n groep besefte dat het niet goed was en wat er allemaal schortte.” (dvd)

Mignolet

Simon Mignolet speelde net zoals vorige week een sterke match voor Club Brugge, maar zelfs de doelman kon de landskampioen deze keer niet aan punten helpen. Club ging met 2-1 de boot in bij Eupen, een uitslag waar Mignolet logischerwijze niet mee kon leven.

“Het was een slechte wedstrijd van ons. We waren slecht begonnen en konden ons nooit herpakken. Zelfs tegen tien man konden we geen kansen afdwingen. Een paar halve voorzetten, daarmee haal je het niet tegen een ploeg die vecht voor zijn leven.”

“Dat we weer twee goals tegenkrijgen en ik weer een hoop ballen uit doel moet halen? Het is duidelijk dat ik daar niet gelukkig mee ben. We zijn heel instabiel achteraan en dat moet snel veranderen. We moeten daar de komende weken op werken.”

Bernd Storck: “En toch wordt het overleven”

Een vierde hoogtepunt in de 77-jarige geschiedenis van KAS Eupen: nadat het Am Kehrweg in de competitie Anderlecht al twee keer klopte en streekgenoot Standard één keer voor de bijl ging, pakte het na een zege in een bekerduel in 2016 nu ook de scalp van Club Brugge in de competitie. En dat met een basiself die in vergelijking met vorig seizoen veel wijzigingen onderging.

“Toch is er dit seizoen maar één ordewoord en dat is overleven”, aldus trainer Bernd Stock. “Voor het eerst in de geschiedenis zijn er drie degradanten, dan moeten we niet te hoog van de toren blazen. Ik wil er nog spelers bij, want niet al mijn posities zijn dubbel bezet.”(lvdw)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer