Man aangehouden voor verkrachting in woonzorgcentrum

 ©  Patrick De Roo

Een 36-jarige man uit Lier is vorige woensdag een kamer in het woonzorg­centrum Zonnestraal in Lint binnengedrongen en heeft een 89-jarige bewoonster verkracht. Hij was onder invloed van verdovende middelen.

nelo

‘Een onbekende man is ’s avonds het woonzorgcentrum Zonnestraal in Lint binnengewandeld en drong de kamer van een bewoonster binnen’, zegt Kristof Aerts van parket Antwerpen. ‘De verdachte heeft het slachtoffer, een vrouw van 89 jaar, vervolgens verkracht.’

Toen een medewerker hem opmerkte, sloeg hij op de vlucht, maar de politie kon hem oppakken. De man is uitvoerig verhoord en aangehouden door de onderzoeksrechter voor verkrachting en aantasting van de seksuele integriteit ten opzichte van een persoon in kwetsbare toestand.

Het slacht­offer is meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Donderdagavond keerde ze terug naar het centrum, zij krijgt psychologische bijstand. Ook het personeel en de familie werden opgevangen door slachtofferhulp.

‘Er heerste grote verslagenheid’, reageert schepen van Ouderen en Woonzorgcentrum, Stanny Tuyteleers (CD&V).

Het woonzorgcentrum en de gemeente bekijken samen hoe ze de beveiliging kunnen opvoeren. ‘We willen er ook geen gevangenis van maken’, zegt Tuyteleers. ‘Tot 16 uur zit er een receptioniste aan de balie, tussen 16 en 20 uur is de inkom onbewaakt. Een optie zou zijn om de deuren vroeger, om 16 uur, te sluiten.’