(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ThinkStock

HET DEBAT. Overal 30 km/u in bebouwde kom: moet dit de norm worden? Wat is jouw mening?

Als het van Vooruit en Groen afhangt, wordt dertig kilometer per uur de norm in de bebouwde kom. De partijen willen zo het aantal dodelijke slachtoffers bij voetgangers de kop indrukken. Momenteel mag je maximaal 50 km/u rijden in de bebouwde kom, tenzij een verkeersbord een andere maximumsnelheid aangeeft. Wat denk jij: moet 30 km/u de norm worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat politici en deskundigen van het voorstel vinden.

232 reacties

  • Jozef Vermeulen

    12 maanden geleden
    Voetgangers denken in een zone 30 dat ze de straat zonder kijken overal mogen oversteken. Daar komen slachtoffers van, niet door de auto's.
  • Joseph swaenen

    2 jaar geleden
    Niet akkoord het is hoog tijd dat men stopt met de zogezegde zwakke weggebruiker te betuttelen en wel degelijk te laten deelnemen aan het verkeer zoals het hoort. zij moeten ook voorrang verlenen, stoppen aan kruispunten en voer verdomme het zebrapad terug in plus het links en rechts kijken voor er overgestoken wordt. Stop er mee om de voetgangers te laten geloven dat ze geen ogen nodig hebben, dat ze onkwetsbaar zijn en alle rechten hebben en geen plichten.
  • Roland Colon

    2 jaar geleden
    Ik ben geen voorstander van de beperking tot 30 km/uur in elke bebouwde kom.Zeker in de buurt van scholen is deze maatregel verantwoord maar op andere plaatsen is deze maatregel niet nodig.Volgens mij moet elke situatie apart bekeken worden om uit te maken of de 30 km/uur nodig is.
  • Gudrun Van Alboom

    2 jaar geleden
    Stop deze nonsens. Plaats per plaats bekijken, niet verafgelegen.
  • dirk liekens

    2 jaar geleden
    vroeger overal 60 of 90 en daar had niemand problemen mee iedereen kon daarmee leven, nu zijn auto's veiliger ,de wegen zouden dat ook moeten zijn ,waarom nog niet tevreden 0 of 10 en 20 doden dat zijn dromen (behalve bij volledige lockdown) wees blij met amper 32.