Baron Daniel Cardon de Lichtbuer (archieffoto)

Baron Daniel Cardon de Lichtbuer (91) overleden, mede-oprichter van Child Focus

Baron Daniel Cardon de Lichtbuer, die een fundamentele rol speelde in de oprichting van Child Focus, is afgelopen week overleden op 91-jarige leeftijd in Hasselt. Dat heeft Child Focus bekendgemaakt in een rouwbericht op zijn website.

Daniel Cardon de Lichtbuer was van 1997 tot 2007 de eerste voorzitter van Child Focus, het centrum voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen, dat werd opgericht in de nasleep van de zaak-Dutroux. Tussen 2001 en 2007 was hij ook voorzitter van Missing Children Europe, waarvan hij eveneens mede-oprichter was. 

In 2005 werd hij voorzitter van de raad van bestuur van de wereldwijde organisatie ICMEC (International Centre for Missing & Exploited Children). Zo leverde hij een niet te onderschatten bijdrage aan de bescherming van vermiste en seksueel uitgebuite kinderen wereldwijd.

"We kunnen en zullen blijven voortwandelen op het pad dat hij voor ons geëffend heeft", zegt Child Focus in het rouwbericht. "Onze gedachten zijn van ganser harte bij zijn familie en zijn naasten."

Ook Missing Children Europe betoont in een persbericht zijn deelneming. "Onze gedachten zijn bij de familie en vrienden van Baron Daniel Cardon de Lichtbuer in deze moeilijke periode."

Meest gelezen